6.1.06

Γένεση

Γένεση…

Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τον Γάιδαρο.
Και του είπε: «Εσύ θα είσαι το γαϊδούρι. Θα δουλεύεις από το χάραμα ως την δύση, μεταφέροντας βαριά φορτία στην πλάτη σου. Θα τρως χορτάρι και θα είσαι χαζό και υπομονετικό, τόσο πολύ, που το υπόδειγμα της υπομονής θα το λένε… «γαϊδουρινή υπομονή» (θα δίνεις και καμιά κλωτσιά για εκτόνωση, κάπου-κάπου…). Θα ζεις για 50 χρόνια».
Ο Γάιδαρος απάντησε: «Κύριε, το να ζεις για 50 χρόνια κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι πάρα πολύ. Σε παρακαλώ άσε με να ζω το πολύ για 20 χρόνια».
Όπερ και εγένετο…

Έπειτα ο Θεός δημιούργησε τον Σκύλο.
Και του είπε: «Εσύ θα είσαι ο σκύλος. Θα είσαι ο φύλακας του ανθρώπου με το γαύγισμα και την επιλεκτική επιθετικότητά σου (θα κάνεις που και που και κανένα δάγκωμα) και παράλληλα θα είσαι ο καλύτερος φίλος του, με το κούνημα της ουράς σου. Και για ανταμοιβή σου θα τρως τα αποφάγια του. Θα ζεις για 25 χρόνια».
Ο Σκύλος απάντησε: «Κύριε, το να ζεις για 25 χρόνια κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι πάρα πολύ. Σε παρακαλώ άσε με να ζω το πολύ για 10 χρόνια».
Όπερ και εγένετο…

Έπειτα ο Θεός δημιούργησε την Μαϊμού.
Και της είπε: «Εσύ θα είσαι η μαϊμού. Θα πηδάς από δένδρο σε δένδρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν ηλίθια. Θα είσαι αστεία, για να διασκεδάζεις τον άνθρωπο και για ανταμοιβή σου θα σε ταΐζει μπανάνες. Θα ζεις για 20 χρόνια».
Η μαϊμού απάντησε: «Κύριε, το να ζεις σαν ακροβάτης και κλόουν για 20 χρόνια, είναι πάρα πολύ. Σε παρακαλώ άσε με να ζω το πολύ για 10 χρόνια.
Όπερ και εγένετο…

Τελικά ο Θεός δημιούργησε τον Άνθρωπο.
Και του είπε: «Εσύ θα είσαι ο άνθρωπος. Θα είσαι το μόνο λογικό πλάσμα πάνω σ’ αυτό τον πλανήτη. Θα χρησιμοποιείς την ευφυΐα σου για να κυβερνάς όλα τα άλλα δημιουργήματά μου. Θα είσαι ο κυρίαρχος στην γη και θα ζεις για 20 χρόνια».
Και ο άνθρωπος απάντησε: «Κύριε το να είσαι άνθρωπος μόνο για 20 χρόνια, είναι πάρα πολύ λίγο. Σε παρακαλώ δώσε μου τα 30 χρόνια που αρνήθηκε το γαϊδούρι, τα 15 χρόνια που αρνήθηκε ο σκύλος και τα 10 χρόνια της μαϊμούς.
Όπερ και εγένετο…

ΕΠΙΜΥΘΙΟ:
Έτσι λοιπόν, ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο να ζει για 20 χρόνια, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, όπως το είχε σχεδιάσει από την αρχή.
Μετά φιλεύσπλαχνα εισάκουσε την προσευχή του και του τα αύξησε όπως ακριβώς του τα ζήτησε:
Να ζει για άλλα 30 χρόνια δουλεύοντας και κουβαλώντας βαριά φορτία στην πλάτη, αφού θα παντρεύεται…(ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΑ χρόνια).
Σ’ αυτά και σ’ άλλα 15 χρόνια θα κάνει παιδιά, θα τρώει τ’ αποφάγια τους και θα φυλάσσει το σπίτι του (ΣΚΥΛΙΣΙΑ χρόνια)
Και τέλος στα γεράματά του να ζει για 10 χρόνια σαν μαϊμού, δρώντας σαν ηλίθιος, για να διασκεδάζει τα εγγόνια του…
Όπερ και εγένετο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: