1.1.06

Υπάρχει Αη-Βασίλης;

Ακολουθεί ανάγνωσμα για παιδιά…όλων των ηλικιών, για το οποίο είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση!
Υπάρχουν περίπου 2 δις εκ. παιδιά (κάτω των 18 ) στον κόσμο. Επειδή ο Αη-Βασίλης προφανώς δεν επισκέπτεται Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Εβραίους και Βουδιστές, ο φόρτος εργασίας του περιορίζεται στο 15% - 378 εκ. σύμφωνα με το διεθνές Γραφείο Καταγραφής Πληθυσμών (Population Reference Bureau).
Με μέσο όρο 3,5 παιδιών ανά σπίτι, έχουμε 91,8 εκ. σπιτικά. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί ανά σπίτι, που αξίζει να πάρει δώρο σύμφωνα με την παράδοση (συμπεριλαμβανομένου και εμού).
Ο Αη-Βασίλης έχει μόλις 31 ώρες για να δουλέψει, κι αυτό χάρη στη διαφορά ώρας και την περιστροφή της γης, αν υποθέσουμε ότι ταξιδεύει από ανατολάς προς δυσμάς (που είναι και το πιο λογικό…τόσα χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά).
Αυτό μας κάνει 822,6 επισκέψεις το δευτερόλεπτο.Δηλαδή, για κάθε χριστιανικό σπίτι με ένα καλό παιδί, ο Αη-Βασίλης έχει 1/1000στό του δευτερολέπτου να παρκάρει το έλκηθρο, να κατέβει, να πηδήξει από την καμινάδα, να αφήσει τα δώρα στα παπούτσια του καθενός, να βάλει κάποια δώρα κάτω από το δέντρο, να φάει το κομμάτι της πίτας του, να ξανανέβει την καμινάδα, να ξαναμπεί στο έλκηθρο και να φύγει για το επόμενο σπίτι.
Αν υποθέσουμε ότι αυτές οι 91,8 εκατομμύρια επισκέψεις ισαπέχουν μεταξύ τους (χάριν υπολογισμών), μιλάμε για απόσταση 0,78 μίλια ανά σπίτι, συνολικό ταξίδι 75,5 εκατομμύρια μίλια, και χωρίς να μετράμε τις στάσεις για να κάνει την "ανάγκη" του !
Αυτό σημαίνει ότι το έλκηθρο τρέχει με 650 μίλια το ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ (3.000 φορές την ταχύτητα του ήχου). Καταρχήν, κανένα γνωστό είδος τάρανδου δεν πετά…
Παρόλο που υπάρχουν 300.000 είδη ζωντανών οργανισμών που ακόμα δεν έχουν καταχωρηθεί (τα περισσότερα έντομα και μικροοργανισμοί), αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι υπάρχει ιπτάμενος τάρανδος, τον οποίο απ' ότι φαίνεται μόνο ο Αη-Βασίλης έχει δει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το πιο γρήγορο μέσο που φτιάχτηκε από άνθρωπο κινείται μόλις με 27,4 μίλια το δευτερόλεπτο - ενώ ένας κανονικός τάρανδος μπορεί να τρέξει το πολύ με 15 μίλια την ΩΡΑ.
Ααα και κάτι άλλο: το φορτίο στο έλκηθρο είναι άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο.Με την προϋπόθεση ότι κάθε παιδάκι θα πάρει ένα πακέτο που ζυγίζει μόλις ένα κιλό, το έλκηθρο κουβαλάει περίπου 321.300 τόνους, χωρίς να μετράμε τον ίδιο τον Αη-Βασίλη ο οποίος λέγεται ότι είναι και χοντρούλης.
Και δεν μετράμε το γεγονός ότι έχει φάει και 91,8 εκ. κομμάτια πίτας.Κανονικά, ένας τάρανδος μπορεί να κουβαλήσει το πολύ 150 κιλά. Επομένως χρειάζονται 214.200 τάρανδοι. Αυτό αυξάνει το συνολικό βάρος (και πάλι χωρίς να μετράμε το βάρος του ελκήθρου) σε 353.430 τόνους (4 φορές περισσότερο από το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο στον κόσμο).
Οι 353.000 τόνοι που κινούνται με 650 μίλια το ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ έχουν μια απίστευτη αντίσταση στον αέρα - η οποία προκαλεί θερμότητα (όπως στα διαστημόπλοια όταν μπαίνουν στην ατμόσφαιρα της γης).
Το μπροστινό ζευγάρι ταράνδων θα αποσβέσει 14,3 ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ joule ενέργειας ανά δευτερόλεπτο, το καθένα.Με άλλα λόγια, θα εξατμιστούν ακαριαία με εκκωφαντικό θόρυβο, αφήνοντας το ζευγάρι που βρίσκεται από πίσω εκτεθειμένο. Ολόκληρο το κοπάδι, θα εξατμιστεί μέσα σε 4,26 ΧΙΛΙΟΣΤΑ του δευτερολέπτου.
Ο Αη-Βασίλης εντωμεταξύ, θα πρέπει να αντέχει σε επιτάχυνση 17.500,06 φορές μεγαλύτερη της βαρύτητας. Αν ζυγίζει γύρω στα 100 κιλά (και λίγα λέμε) θα γίνει χαλκομανία στο πίσω μέρος του καθίσματός του εξαιτίας των 2.107.007 κιλών αδράνειας.
Συμπέρασμα – Κι αν ο Αη-Βασίλης υπήρξε ποτέ, τώρα ΔΕΝ υπάρχει πια!
Συγνώμη αλλά έπρεπε να σας το πω...
Λυπάμαι…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι; Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα δημοσιεύσει στο "απ' αλλού..."; Άντε, ποιο άλλο site βρε θα έχει τέτοια τύχη; (Κάτσε μη μιλάω πολύ και πέσει ο server καμια ώρα!...)
1ον: Ποιος σου είπε ότι ο Αη-Βασίλης κάνει τις ίδιες καύσεις καύσεις που κάνει ένας φυσιολογικός μέσος άνθρωπος; Όσες θερμίδες παίρνει από τις πίτες τις καίει για να πιάσει υπεργαλαξιακές ταχύτητες που ανέφερες.
2ον: Ποιος σου είπε ότι ο ΑΒ (όχι ο Βασιλόπουλος, ο Αη-Βασίλης) χρησιμοποιεί κοινούς ταράνδους; Εδώ οι επιστήμονες δεν έχουν αποφανθεί για την ανθρώπινη ζωή σε άλλους πλανήτες, θα ξέρουν και για τους τάρανδους; Έλεος!!!
3ον και καλύτερο: ποιος σου είπε πως ο ΑΒ είναι άνθρωπος και δη γήινος; Δε βλέπεις X-Files;
Άντε και καλό Πάσχα!...

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

1. Δηλαδή ο Αη-Βασίλης δεν είναι
φυσιολογικός;
2. Υπονοείς ότι οι πίτες
είναι¨"Εισαγωγής Τζέκου";
3. Εδώ υπονοείς ότι χρησιμοποίησε
τάρανδους UFO?
4. Και ολοκληρώνεις με την εξήγηση
ότι ο Αη Βασίλης είναι ο ίδιος
UFO...

Aντρέα, τώρα που το καλοσκέφτομαι μπορεί και να ψιλοέχεις δίκιο...
:)
άντε και Καλή Χρονιά

Ανώνυμος είπε...

Γιατι,γιατι ο Αντρεας πρωτος???Με φοβο ψυχης μπαινω,μην μου καει ο υπολογιστης!!!!Σε παρακαλω βαλε του φραγη στο site ελεος.Φαντασου τα παιδακια που τον ειχαν ομαδαρχη το καλοκαιρι.Να τους λεει οτι ο Αγιος Βασιλης ειναι UFO.Σταματα ξινε!!!!!!!!!!Ελεος!!!!!!!!!!

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

:)
και να σκεφτείς ότι αφού βγήκα μαζί του
άρχισε να βρέχει στον Πύργο και σταμάτησε μετά από 10 ημέρες...
έγινε ο σεισμός και
η θερμοκρασία έχει πάει κατά διαόλου...
αλλά τι να κάνω;
γίνομαι Ιφιγένεια για να σώσω την Πατρίδα απ' αυτόν:)
(έχεις mail)