5.1.06

to "κάνει" η κυβέρνηση...

Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε:
- Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό σύμφωνα με τα σχέδια που σου δίνω. Θυμήσου, συμπλήρωσε ο Κύριος, πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.

Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.
- Νώε! ανακράζει, που είναι η Κιβωτός;
- Συγχώρεσε με Κύριε, παρακαλεί ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα γραφειοκρατικά προβλήματα!
Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή. Τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.
Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια.
Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία.
Είχα πρόβλημα για να βρω ξύλα για την Κιβωτό, γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της οχιάς της Μήλου και στα φυτώρια τα πουλούσαν πανάκριβα.
Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις οχιές! Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ερπετών δεν με άφηνε να πιάσω οχιές. Και έτσι δεν έχουμε οχιές στην κιβωτό.
Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος απειλούσε με αφορισμό όσους ξυλουργούς δουλέψουν για την κατασκευή της Κιβωτού, γιατί θεώρησε ότι αυτό το έργο Σε συκοφαντεί και Σε εμφανίζει σαν καταστροφέα…
Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία ενάντια στην άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο ξυλουργικό τομέα αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω οχιές.
Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος.
Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού…(κι αυτό το έκαναν γιατί δεν δέχτηκα στις προσλήψεις των ξυλουργών να…. τακτοποιήσω τα δικά τους παιδιά).
Μετά οι τοπογράφοι του Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο.
Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ανεξιθρησκίας, που λέει ότι κάνω διακρίσεις, επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε.
Μου έστειλαν και μια ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο, γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής. Και μου απαγόρευσαν την έξοδο (με την κιβωτό) από την χώρα....
Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη. Στο μεταξύ με όλο αυτό το τρέξιμο παραμέλησα την κυρά μου και κατηγορούμαι γι’ αυτό από το «σπίτι παραμελημένων γυναικών», που ίδρυσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα.
Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα.
- Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα καταστρέψεις τη Γη;
Και απάντησε ο Θεός:
- …μπα δεν χρειάζεται. Το κάνει η κυβέρνηση…Το κάνουν κι οι πολίτες…

(με βάση ένα ανέκδοτο που μου ήλθε με mail)

Δεν υπάρχουν σχόλια: