16.1.06

Ουράνιες ψηφοφορίες...

[Οπως το δημοσίευσα στις 21-4-2005 στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΗ"...και πάλι όλα ξεκίνησαν από ένα ανέκδοτο...]


Opus Dei
και ουράνιες ψηφοφορίες

…να υποθέσω ότι εσείς περιμένατε πως κάτω από αυτόν τον τίτλο θα σας μιλούσα για την εκλογή του νέου Πάπα και την “opus dei” την πλέον αντιδραστική οργάνωση στους κόλπους του Βατικανού, που το ελέγχει, ενάντια στους μεταρρυθμιστές και που μόνο μέλος της ή άνθρωπός της, θα μπορούσε να εκλεγεί ως νέος Πάπας;
Ε, όχι δα!Την πατήσατε!Εγώ θα σας μιλήσω για μια άλλη ψηφοφορία.

Μια μέρα λοιπόν, σκοτώθηκε μια γυναίκα, που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Ας πούμε κάτι σαν την MARIETTA PLUS (ζωή να έχει βέβαια αλλά το πρώτο που με νοιάζει είναι «ζωή να έχουν» τα παιδιά…άσχετο αλλά αληθινό). Όταν έφτασε λοιπόν στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Aγιος Πέτρος και της λέει:
«Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;»
Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει: «Δεν είμαι σίγουρη».
«Τότε», λέει ο Aγιος Πέτρος, «θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις».
Η πολιτικός συμφωνεί.
Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Στην είσοδο υπήρχε μια μισοκατεστραμένη ενημερωτική πινακίδα που της έλειπαν δυο γράμματα (το Κ και το Λ, οπότε η λέξη Κόλαση διαβαζόταν ΟΑΣΗ). Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της, που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο
Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα.
Όλα ήσαν πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα.
Πριν το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Aγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο.

Στην είσοδο του Παράδεισου μια πιο κατεστραμμένη πινακίδα με 6 κατεστραμμένα γράμματα και αρκετή ανορθογραφία που διαβαζόταν παρΑΔΗΣσος (ψιλομακάβριο, δεν βρίσκετε;).Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος, με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, (κάτι σαν την «μουσική δωματίου», που παίχτηκε στα εγκαίνια των εκδηλώσεων της Νομαρχίας και της ΑΔΕΔΥ προχτές στο διοικητήριο…), οι φιλόσοφοι μίλαγαν για τη ζωή και το θάνατο κι όλοι μαζί συζητούσαν με το Θεό, που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος.
Η πολιτικός αισθανόταν όμορφα και πριν το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Aγιος Πέτρος να την ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο…θέρετρα.

Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
«Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση».
Ο Aγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.

Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα. Ήταν ένα μισοσκότεινο, τρομακτικό μέρος, με αποπνικτική ατμόσφαιρα (κάτι σαν ημιυπόγεια γκαρσονιέρα στην οδό Φυλής, που νοικιάζουν μόνο αφρικανοί μετανάστες) και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους, τους μαστίγωνε και τους διέταζε συνεχώς, απειλώντας τους ότι θα τους…ανασχηματίσει!
Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
«Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν.»
Και ο Διάβολος της απαντά:
«Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!»
Δεν είναι ανάγκη να πάθετε το ίδιο για να ξέρετε τι να διαλέξετε…

Το κείμενο αυτό, είναι κατάλληλο μόνο για …προεκλογική χρήση!
(Και για να μην μου την πέσει ο Αλέκος ή η Αλέκα ότι σας παρασύρω να σκέπτεστε δικομματικά, εγώ προτείνω να ψηφίζετε την ΖΩΗ, αναβάλλοντας συνεχώς την σχετική ουράνια ψηφοφορία!…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: