28.1.06

Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΙΣΣΟΣ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Αναβλήθηκε η δίκη για την αγωγή των 13,5 εκατ. ευρώ
Συμπαράσταση από 61 φορείς και οργανώσεις

Αναβλήθηκε για τις 8.02.2007 από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η συζήτηση αγωγής της εταιρείας «ΚΙΣΣΟΣ Α.Ε.», με την οποία ζητούσε από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και τα στελέχη της Αλέκο Γεωργόπουλο, Γιάννη Τζιώλα και Μιχάλη Τρεμόπουλο, Νομαρχιακό Σύμβουλο, 13,5 εκατομμύρια ευρώ για «ηθική βλάβη» και «διαφυγόντα κέρδη», γιατί έχουν πετύχει το πάγωμα της οικοπεδοποίησης του Χορτιάτη με δικαστικές αποφάσεις ήδη από το 1994. Η αναβολή ζητήθηκε από τον δικηγόρο της ΚΙΣΣΟΣ κ. Σιδηρόπουλο με δικαιολογία ότι απουσιάζει ο άλλος δικηγόρος κ. Καραγκούνης.
Η αγωγή αυτή, όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι των οικολόγων κ. Ελεάνα Ιωαννίδη και Φώτη Τσολακίδη, σκοπό είχε όχι τη συζήτησή της αλλά τη δημιουργία εκκρεμοδικίας, η οποία θέτει τους εναγόμενους σε μια ιδιότυπη ομηρία. Επίσης οποιαδήποτε αγωγή ή αναβολή δημιουργεί πλήθος εξόδων στην Οικολογική Κίνηση και τα μέλη της, που τα αντιμετωπίζουν με προσωπικές τους εισφορές. Για αυτό το λόγο κατέθεσαν αίτημα να εκδικαστεί η υπόθεση άμεσα ή αν τελικά δοθεί αναβολή να επιβληθούν στους ενάγοντες οι μεγάλες δικαστικές δαπάνες.
Το δικαστήριο όμως, αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τις 8.02.2007 αλλά και τη μη επιβολή της δικαστικής δαπάνης στους ενάγοντες.
Είναι σημαντικό ότι ο δικηγόρος της ΚΙΣΣΟΣ παραδέχθηκε δημόσια και στο δικαστήριο, που μαγνητοφωνήθηκαν στα πρακτικά, το εξής:
1. Η αγωγή της ΚΙΣΣΟΣ εισάγεται απαράδεκτα, διότι δεν είχε κάνει προηγουμένως απόπειρα εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς που είναι απαραίτητη για το παραδεκτό της συζήτησης, σύμφωνα με τον Νόμο.
2. Η αγωγή έχει κατατεθεί σε λάθος τμήμα, δηλαδή στο τμήμα διαφορών του Δημοσίου, ενώ έπρεπε να εισαχθεί στο τμήμα των ιδιωτικών διαφορών.
Είναι προφανές ότι η προοπτική για τους οικολόγους είναι νικηφόρα αλλά χρειάζεται σαφέστατα εγρήγορση και συνέχιση της προσπάθειας συλλογής υπογραφών συμπαράστασης.
Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και τα μέλη της ευχαριστούν όλους όσους συμπαραστάθηκαν και ατομικά και συλλογικά. Κάθε μέρα έρχονται εκατοντάδες υπογραφές από άτομα, ενώ μεταξύ τους είναι και 61 φορείς, κοινωνικοί, επιστημονικοί και οικολογικές οργανώσεις. Αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Με την ευκαιρία αυτή δηλώνουμε ότι τα σχέδια των κερδοσκόπων δεν θα περάσουν.
Τώρα ο αγώνας εστιάζεται ενάντια στη συνταγματική αναθεώρηση, το άρθρο 24 και τα δάση, που επιχειρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: