21.9.08

ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ

DRYOS TOPOI IN FOURNOS FESTIVAL

Η ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα δρυός τόποι - συμμετέχει στο Φεστιβάλ
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
που θα πραγματοποιηθεί στο ΦΟΥΡΝΟ,
2 - 5 και 9 - 12 Οκτωβρίου 2008 με την χοροθεατρική παράσταση:

Η τελευταία μεταμόρφωση»: πρόκειται για μια χοροθεατρική αναβίωση αρχέγονων, παραδοσιακών και σύγχρονων μορφών της σχέσης ανθρώπου - φύσης σε δύο μέρη:

α) "Αγριοτριαντάφυλλα - μυστήριον" : Εξερευνά μέσω της εκφραστικής κίνησης και του συλλογικού δρώμενου, την μύηση στη ζωή και στο θάνατο. Μια σύνθεση της Άννας Λάζου, με αφορμή ένα κείμενο του Μ. Μήτση και παραδοσιακές και σύγχρονες μουσικές επιλογές. Διάρκεια 30' , στις 10 και 12/10, ώρα 11 και 10.30 μμ, αντίστοιχα

β) "Συνεχής ροή": Ο Θάνατος και η ανάσταση στη φύση μέσα από το ανθρώπινο σώμα. Χορογραφία butoh της Ιωάννας Γκαραγκούνη. Διάρκεια 30' , στις 11/10, ώρα 11 μμ.

Συμμετέχουν οι Αθηνά Κατσιλέρου, Ουράνης Κίκης, Μάγια Μοσχανδρέου, Εύα Τσαγκαράκη, Μαριάννα Τσαγκαράκη, Μάνος Χατζηγεωργίου. Video Art: Αγγελίνα Βοσκοπούλου, Στέλιος Σάρρος.


Μέρη της παράστασης έχουν παρουσιασθεί σε Αθήνα (Παλιό Πανεπιστήμιο), Ελευσίνα (Αισχύλεια 2007), Πελοπόννησο (Λέπρεο Ηλείας) Ήπειρο (Μονοδένδρι Ζαγοροχωρίων) καλοκαίρι 2008 και Θεσσαλονίκη (Δημήτρια 2007).



Η ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα «δρΥός τόΠοι» δημιουργήθηκε από το 2004 από την Άννα Λάζου ως μετεξέλιξη της Θεατρικής Πρωτοβουλίας Νέων ΔΡΥΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρουσιάσει σειρά παραστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
'Δρυς, Δράση, Δράμα', τρεις λέξεις με την ίδια ετυμολογική ρίζα, που συμβολίζουν το ενδιαφέρον της ομάδας για την προσέγγιση του θεάτρου μέσα από μια ανθρωπολογική προοπτική.
Η μελέτη των θρησκευτικών πρακτικών, από όπου προέρχεται το θέατρο, όπως η δενδρολατρεία, κατευθύνει την εργασία της ομάδας μέσω του συνδυασμού μοντέρνων και μεταμοντέρνων στοιχείων, παράλληλα με πολυάριθμες ανταλλαγές τέχνης και έρευνας.
Το σώμα στις παραστατικές τέχνες είναι ένα από τα πρωταρχικά ενδιαφέροντα των συντελεστών της.

Στο ενεργητικό της έχει το χορο-θεατρικό δρώμενο: ‘Νέκυια- αρχέγονο παιγνίδι μεταμόρφωσης΄, την παράσταση Wittgenstein – Βιτγκενστάιν, Νέκυια- Το αρχέγονο ταξίδι, Αντιγόνη του Σοφοκλή και «Αγριοτριαντάφυλλα – Μυστήριον», χοροθεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το μουσικό έργο του Γιάννη Χρήστου (1926 – 1970).

Δεν υπάρχουν σχόλια: