15.9.08

ΕΧΕΙ ΑΒΑΤΟ Η ΙΕΡΗ ΜΑΦΙΑ;

9/2008

ιερά SIEMENS

δηλωση Αλαβανου για βατοπεδιο

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός της Αλέκος Αλαβάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πέντε σημεία σε σχέση με το θέμα του Βατοπεδίου και όλα τα συναφή και σοβαρότατα θέματα που στοιχειοθετούν σε μεγάλο βαθμό τη σημερινή πολιτική κρίση που ζούμε.

Πρώτον: Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το δικομματικό και διαχρονικό σκάνδαλο της «ιεράς SIEMENS» και για τις δύο φάσεις. Για τα τρία χρυσόβουλα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τα οποία παραιτήθηκε το δημόσιο από τη διεκδίκηση της Λίμνης Βιστονίδας

και για τα πολλαπλά χρυσόβουλα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με τα οποία η έκταση που κληρονομήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Άγιο Όρος στη μονή Βατοπεδίου ανταλλάχθηκε με πολύτιμη κτηματική περιουσία του δημοσίου.

Δεύτερον: Ζητάμε διερεύνηση σε πλάτος όχι μόνο περιορισμένη στη μονή Βατοπεδίου. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο μονές του Αγίου Όρους να ετοιμάζονται να κάνουν χριστιανικές Disneyland και την ίδια στιγμή να διεκδικούν κτήματα στα οποία υπάρχουν κατασκηνώσεις πρόνοιας για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Επομένως ζητάμε η έρευνα να διευρυνθεί στη μονή Διονυσίου, που διεκδικεί 15.500 στρέμματα από το Δήμο Ορμύλιας όπου υπάρχουν και οι κατασκηνώσεις της πρόνοιας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στη μονή Ξενοφώντος όπου υπάρχουν 53.000 στο Δήμο Σιθωνίας της Χαλκιδικής επίσης

και στη μονή Κουτλουμουσίου που διεκδικεί έκταση 4.500 στρεμμάτων από το δήμο Τορώνης.

Τρίτον: Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πέραν από την ερώτηση που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί αύριο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Φώτη Κουβέλη,προτείνω μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε να καταθέσει πρόταση νόμου με την οποία θα ζητάει την κατάργηση:

των ρυθμίσεων του ν.2459/1997 του ΠΑΣΟΚ με βάση τον οποίο το Άγιον Όρος απαλλάσσεται από το φόρο ακίνητης περιουσίας,

τις ρυθμίσεις του ν.3220/2004 του ΠΑΣΟΚ με βάση τον οποίο καταργήθηκε το 35% φορολογία στα έσοδα της Εκκλησίας,

του ν.3296/2004 της Νέας Δημοκρατίας αυτή τη φορά με τον οποίο καταργείται η καταβολή φόρου 10% από μισθώματα εμπορικού μάλιστα χαρακτήρα

και τις ρυθμίσεις του ν. 3427/2005 της Νέας Δημοκρατίας με τον οποίο μονές και ναοί απαλλάσσονται από το φόρο αυτόματου υπερτιμήματος για περιουσία η οποία μάλιστα αξιοποιείται εμπορικά.

Τέταρτο: Ζητάμε διαχειριστικό έλεγχο και πλήρη αλλαγή σε συνθήκες διαφάνειας και στήριξης της περιουσίας του δημοσίου και της κτηματικής εταιρίας του δημοσίου και

Πέμπτον και τελευταίο ζητάμε άμεσα πλήρη διαχειριστικό, φορολογικό και έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων των μονών του Αγίου όρους.

πηγη-συριζα

Δεν υπάρχουν σχόλια: