30.12.07

Emo Καζαμίας 2008

Ας ταξιδέψουμε σήμερα στη χρονιά που έρχεται, σ’ ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή!...

Έτσι κι αλλιώς ο χρόνος που κυλάει, επιστροφή δεν έχει -δεν γίνεται να ξαναζήσουμε το «χτες». Άντε λοιπόν να τσαλαβουτήξουμε στο «αύριο»!

Άλλωστε αυτό μας… απέμεινε!

Μας απέμεινε το …μέλλον!

(Χμ… καλό μου ακούγεται για αρχή!)


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Μπάφος στη Μανωλοπούλου

Οι πρώτες μέρες με βρίσκουν ακόμη κολλημένο στο φανάρι της Μανωλοπούλου, για 10η μέρα, να τσιμπιέμαι για να συνειδητοποιήσω που βρίσκομαι, καθώς δεν μπορώ να «κυκλοφορήσω» τη σκηνή στο διπλανό μου ΗΑΚ 7--- ο οδηγός, στις 4 το απόγευμα, να καπνίζει ένα τεράστιο μπάφο!!!

Σίγουρα θα ήταν Παναθηναϊκός, Ζωνιανός και Οικολόγος για να «οραματίζεται» την Μανωλοπούλου με «τριφύλλια». Πάλι καλά που δεν του «βγήκε» να οδηγήσει με την όπισθεν για να προετοιμαστεί για την νέα ροή που θα έχουν τα οχήματα μετά τις νέες κυκλοφοριακές αρρυθμίες της νέας χρονιάς.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: 8εδρική περιφέρεια η Ηλεία

Η κυβέρνηση σκέπτεται να μετατρέψει την Ηλεία σε 8εδρική περιφέρεια (κάτι σαν την Β Αθηνών)! Οι λόγοι που το επέβαλαν είναι άκρως σημαντικοί. Από τη μια γιατί στο μέλλον θα ψηφίζουν αναγκαστικά στην Ηλεία ΟΣΟΙ Έλληνες και Ρομά ήλθαν το Σεπτέμβριο του 2007 -απ’ τον Έβρο ως το Γαϊδουρονήσι και από τον Σκορπιό ως τα Ίμια- για να εισπράξουν το 3χίλιαρο του πυρόπληκτου!

[Δεν επηρεάζει το μέγεθος των Ηλείων ψηφοφόρων η μείωση των εγγεγραμμένων στο ΔΔ Πύργου λόγω των «μεταδημοτεύσεων» προς πυρόπληκτες περιοχές, που προκάλεσε το 4χίλιαρο του Λάτση…]

Με το εν λόγω μέτρο θα μπορούν να βολεύονται, ως βουλευτές, ΟΛΟΙ οι ΠαΣοΚοι, μεγαλοπολιτευτές, που κατά πως λέει και ο ποδοσφαιρόφιλος λαός «θέλει ο καθένας μια μπάλα μόνος του»…

[πάντως για την ώρα κάνει μεγάλο σουξέ το τραγουδάκι: «ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ»…]


ΜΑΡΤΙΟΣ: Emo και Trendy πολιορκητές του Δήμου Πύργου

Αρχίζει η Σαρακοστή και οι Emo Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Νέας Πορείας» συμμαχούν με τους Trendyδες του «Σύγχρονου Πύργου» και όλοι μαζί δημιουργούν τη «Νέα Σύγχρονη ΕπανενωτικήΤρανσέξουαλ Διαδημοτική Κίνηση» με επικεφαλής τον -κοινής αποδοχής- ακουστό οπλαρχηγό Αστρίτη.

Οπότε -δεδομένου του «λούζερ» χαρακτήρα της εν λόγω κίνησης- ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για την είσοδο για πρώτη φορά της Αριστεράς στα Δημοτικά μας πράγματα, 39 χρόνια μετά τον θάνατο του Τσε Γκεβάρα, 35 χρόνια μετά το Θάνατο του Ζαχαριάδη και 3 μήνες μετά την αυτοκτονία του Ζαχόπουλου

Μετά τη δημιουργία της Κίνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών Ψηφοφόρων» για λογαριασμό της στήλης «άλλα λόγια», στην πρόθεση ψήφου εξακολουθεί να προηγείται η Μόνικα Μπελούτσι και ακολουθεί ο Φερνάντο Μπελούτσι, γιατί -πώς να το κάνουμε- και οι «γαύροι» πρώτα είναι άνδρες και μετά …Ολυμπιακοί.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Ηλεία, η «γειτονιά των Αγγέλων»

Φτάνει το Πάσχα και μόνο κάποιοι Emo ασχολούνται πια με τις μαύρες τρύπες της Ηλείας, που κατάπιαν καμιόνια ανθρωπιστικής βοήθειας. Μεταξύ των υπολοίπων αισιόδοξων Ελλήνων και η Γιάννα Αγγελοπούλου σκέπτεται να αγοράσει το Δήμο Ζαχάρως σαν μια προσοδοφόρα επένδυση για το μέλλον.

Αν κριθεί συμφέρουσα και γίνει δεκτή και η προσφορά της να τον αγοράσει πακέτο με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας... η Ηλεία θα μετατραπεί ολοκληρωτικά σε «γειτονιά των Αγγελόπουλων» (…Αγγέλων και μη).

Ανακοινώνεται ότι η απέλπιδα προσπάθεια των ντόπιων ηγετών να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στην καημένη Ηλεία ... θα φέρει και πάλι τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Θέατρο Φλόκα στην μόνιμη πια καλοκαιρινή φιέστα του, όπου θα παρουσιάσει το νέο τραγούδι του «ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ» αντί του παλιότερου «ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ».

Το τραγούδι προτάθηκε να πρωτο-εκτελεστεί και στα εγκαίνια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, που προγραμματίζονται (σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου, από Αδρακτά μεριά…) για τον επόμενο μήνα Μάιο, -λογικό άλλωστε κατά το λαϊκό ρητό «ζήσε Μάη μου…»


ΜΑΙΟΣ: Δωρεάν SKATE στα ΚΑΠΗ Πύργου

Η Δημοτική αρχή καταφέρνει να επιλύσει όλα τα προβλήματα της πόλης ,με την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ: «ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ».

Το κυκλοφοριακό επιλύεται με την εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων τις μονές και τις ζυγές ώρες κάθε μέρα και με την δωρεάν διανομή SKATE στα ΚΑΠΗ, που η χρήση τους –καθώς είναι γενικά αποδεκτό- συμβάλει τα μάλα στην μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Επίσης το πρόβλημα της στέγασης των γερασμένων και αποπνικτικών γυμνασίων και λυκείων της πόλης μας θα επιλυθεί οριστικά με την εκ περιτροπής μεταφορά της Αργίας του ΣαββατοΚύριακου, σε 2ήμερη αργία μέσα στην εβδομάδα, την εκ περιτροπής πραγματοποίηση των πενθήμερων και λοιπών εκδρομών (ανά εβδομάδα διαφορετικό Λύκειο), καθώς και των διακοπών των Χριστουγέννων και Πάσχα.

Η πρόταση να μεταφερθούν τμήματα μαθητών από τα «λυόμενα αλβανικού ρυθμού» που στεγάζονται σήμερα, στο τριώροφο παλάτι της αδελφότητος «Άγιος Βασίλειος», στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας, στην αίθουσα της Χριστιανικής Ενώσεως, όπως και στο τριώροφο (με το ισόγειο) Λάτσειο Δημοτικό μέγαρο, που ουσιαστικά μένει σε αχρηστία, αφού στεγάζει μόνο το γραφείο του Δημάρχου, (μιας μελετήτριάς -μου- και του Εκλεκτού Αντιδημάρχου -βεβαίως-βεβαίως), απερρίφθη.


ΙΟΥΝΙΟΣ: υστερίες «πυροφοβικών» Ηλείων

Κι όσο πλησιάζει το Καλοκαίρι όλο και επαληθεύονται οι φόβοι κάποιων Ηλείων για νέα έξαρση εμπρησμών, αφού άλλωστε η περυσινή δοκιμαστική περίοδος σημείωσε μεγαλειώδη επιτυχία. Αφού άλλωστε οι επενδύσεις, που κατέκλισαν την καμένη Ολυμπιακή γη της Ηλείας, άνοιξαν την όρεξη των ντόπιων χωρικών εκποιητών, που στρέφονται σε μαζικές εκριζώσεις και καύσεις των δασών που απέμειναν, παρά τις αντιδράσεις και τις συγκινητικές προσπάθειες αναδάσωσης, που κατέβαλαν οι Δημοτικές, Νομαρχιακές και Κρατικές Αρχές.

Αυξάνεται έτσι η προσφορά Ηλειακής γης προς επένδυση καθώς και οι ελπίδες προικοδοσίας των απανταχού Ηλείων απάνδρων μεγαλοκορασίδων, που είναι κυρίαρχες πια στη μειοδοτούσα Ηλειακή οικολογική συνείδηση.



ΙΟΥΛΙΟΣ: 5-6 πρώην άνθρωποι…

Ξεσπούν μεγάλες πυρκαγιές στο πευκοδάσος της Στροφυλιάς της Βόρειας Ηλείας, ενώ εκεί γύρω βρίσκονται συγκινημένοι -πάντα- τελείως τυχαία, ένας «πρώην» πράκτορας της Ε.Υ.Π., ένας Δήμαρχος (που σκανδαλωδώς δεν είναι ακόμη «πρώην»), 1-2 «πρώην» βουλευτές και 2-3 άλλοι guest stars της περασμένης φλογερής Καλοκαιρινής Περιόδου (που προκάλεσε την γνωστή σχεδόν οριστική δασική εμμηνόπαυση της Ηλείας), δηλαδή οι γνωστοί-άγνωστοι 5-6 «πρώην» άνθρωποι, που λατρεύτηκαν σ’ αυτόν τον τόπο όσο τα 3χίλιαρα, τα 30 αργύρια κι οι άλλες τόσες (που να είναι οι…) ώρες τους!


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Εθνικός μήνας καύσης

Σε ανάμνηση των εμπρησμών του προηγούμενου έτους, καθιερώνεται ο Αύγουστος ως μήνας εθνικής καύσης:

Τον Αύγουστο θα επιτρέπεται η καύση των νεκρών, όσων θα μας προκύψουν το μήνα αυτό. Οι Δήμαρχοι θα μπορούν να βάζουν φωτιά στις ανεξέλεγκτες χωματερές, που εξακολουθούν να διατηρούν σε όλη την Ηλεία με σιωπηρή άδεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα ηλιακά ηλειακά εγκαύματα θα επιδεικνύονται πια, ως ένδειξη τιμής στους καμένους συμπατριώτες μας και αυτοτιμωρία όσων επιζήσαμε, για το τίποτα που δεν κάναμε για την εντοπισμό, καταγγελία και τιμωρία των ενόχων.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: να γίνουν όλοι ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

Με την λήξη των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, η πρόταση που κάνει ο γράφων να μετατραπούν ΟΛΟΙ οι Ολυμπιακοί αγώνες σε Παραολυμπιακούς, αφού –ούτως ή άλλως οι αθλητές που φτάνουν να διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο θα γίνουν σίγουρα κι αυτοί ανάπηροι από τα αναβολικά που παίρνουν, έγινε αρχικά δεκτή και προκάλεσε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας Γενικών Γραμματέων Πολιτισμού ανά την Υφήλιο…

Ο γράφων, που αναζητείται ως ηθικός αυτουργός των αυτοκτονιών, διέφυγε στο Χριστό Ραχών της Ικαριάς…


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Η Αρχαία Ολυμπία ...θηλάζει

Φθινόπωρο και ο τουρισμός πέφτει αλλά ο Αηδόνης με ένα εκπληκτικό επικοινωνιακό τρικ ανακοινώνει ότι η γνωστή φίλη της Ολυμπίας Αντζελίνα Τζολί, επειδή συνεχίζει να κατεβάζει γάλα, σκοπεύει να υιοθετήσει και να θηλάσει ελληνόπουλο από την Ολυμπία. Η είδηση κάνει το γύρο της χώρας με αποτέλεσμα τρία εκατομμύρια Έλληνες να ζητούν μεταδημότευση στην Αρχαία Ολυμπία και να υποβάλλουν υποψηφιότητα για υιοθεσία και θηλασμό. Άσε που μπορεί να βγουν και πυρόπληκτοι…


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: «Μπάφος τ’ αλωνιού… κόκα του σαλονιού»

Κλείνει ένας χρόνος από την επιχείρηση κάθαρσης στα Ζωνιανά και κανείς δεν μπόρεσε να εντοπίσει, τις στοές σε γνωστά ορυχεία της περιοχής και τις ειδικές δεξαμενές-στοές σε βενζινάδικο, όπου είναι οι κεντρικές αποθήκες Ζωνιανού χασισιού και Καλάζνικοφ… Ακόμη και στα Τσίπιανα το ξέρουν αλλά οι «αδιάφ(θ)οροι μπάτσοι» δεν το έμαθαν ακόμη…

[Στο μεταξύ εκείνος ο τύπος που σας έλεγα στην αρχή με την φουντωμένη φούντα δίπλα μου στο φανάρι της Μανωλοπούλου εκείνο το απόγευμα ακόμη δεν λέει να φύγει απ’ το μυαλό μου…]

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: «το ΟΧΙ αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ΝΑΙ»

…τέλος του 2008 κι ενώ τα σκάνδαλα εξακολουθούν να πέφτουν σαν το χαλάζι… κι ενώ ο λαός ενίοτε εξακολουθεί να τα βλέπει σαν βεγγαλικά… τα ποσοστά του ΠαΣοΚ και του δικομματισμού πέφτουν…

…κι ενώ εξακολουθώ να πορώνομαι με τραγουδάκια του στυλ «ανάμεσα στο ΟΧΙ και στο κρυμμένο ΝΑΙ», ενώ φωνάζω για την «Αγκινάρα» και τα σκουπίδια, για τα ελλείμματα κοινωνικότητας και δημοκρατίας και για τον πληθωρισμό ατολμίας, μυστικισμού, δοκησισοφίας αλλά και «κατινισμού» στην τοπική εξουσία…

Στο μεταξύ ο Θανάσης και η Αγχελες έγιναν γονείς!!! Μετά απ’ αυτό μου επιτρέπεται να τραγουδώ ακόμη: «κι εγώ απόμεινα παιδί…»;

Άντε λοιπόν να τσαλαβουτήξουμε στο «αύριο»!

Άλλωστε αυτό μας απέμεινε...

Μας απέμεινε το …μέλλον!!!

(Χμ… καλό μου ακούγεται και για τέλος!)

[Το αφιλόδοξο αυτό κείμενο γράφτηκε αφού διάβασα τον Καζαμία του Πρώτου Διδάξαντα pitsirikou]

2 σχόλια:

panagiota είπε...

Eυχές πολλές για το"αύριο" και για το μέλλον!
Με εκτίμηση Π.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μιλάμε διάβασα τον Καζαμία μονορούφι. Εξαίρετο κείμενο τόσο για τον πόνο που βγάζει η ειρωνεία για τον δασοκαμένο και χαροκαμένο τόπο σου, όσο και για το ολυμπιακό πνεύμα σου :). Υπέροχο φίλε.