6.10.07

MIA "ΚΑΜΕΝΗ" ΕΚΘΕΣΗ...

«Αυτή τη φορά να μην ξεχάσουμε»
Μια «καμένη» έκθεση
5-26 Οκτωβρίου 2007
Αίθουσα Τέχνης «Ορίζοντας…» Κατεχάκη 54, Αθήνα
Το καλοκαίρι που πέρασε όλοι νοιώσαμε ανίσχυροι, αμήχανοι, προδομένοι και φτωχότεροι. Αυτή τη φορά, το κύμα της φωτιάς δεν φάνηκε να αφήνει ορθό κανένα άλλοθι, καμία δικαιολογία κανέναν εφησυχασμό, όχι μόνο για την καταστροφή της ζωής, αλλά και του αρχαίου τοπίου, της ιδιαίτερης αίσθησης αυτού του τόπου, που όπως και να ’χει δεν είναι ιδιοκτησία ή κληρονομιά μας, αλλά κτήμα όλης της ανθρωπότητας. Και η κοινωνία αυτής της εποχής, αυτής της χώρας, ίσως μείνει στην μνήμη σαν μία κοινωνία ανάξιων κληρονόμων.
Αυτό, λίγο πολύ γνωστό σε όλους, δεν θα το συζητούσαμε ίσως, αν δεν βρισκόμασταν μπροστά σε δύο φαινόμενα:
1. Στην θριαμβευτική επέλαση των κατασκευαστικών εταιριών και των αιωνίων συμφερόντων, πάνω στην καμένη γη.
2. Στο εφήμερο της συνείδησης, που μπαίνει σε ψύξη, μόλις αλλάξει το πρόγραμμα των ειδήσεων της τηλεόρασης.
Σε μία προσπάθεια να συντηρήσουμε τη μνήμη, ημών των ιδίων πρώτα απ’ όλα, και αν γίνεται να απλώσουμε τον διάλογο, ξεκινά μία έκθεση «άμεσης δράσης» στον (υπό ένταξη) χώρο «Ορίζοντας…», Κατεχάκη 54, Αθήνα. Θα την εγκαινιάσουμε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 20:30 και θα την κρατήσουμε ανοικτή μέχρι τις 28 Οκτωβρίου (3 εβδομάδες). Σ’ αυτό το διάστημα καλούνται καλλιτέχνες κάθε εκφραστικού μέσου να καταθέσουν βιώματα μέσα σε ένα εναλλασσόμενο οπτικό πεδίο. Με τη φιλοδοξία αυτή, η έκθεση θα αποτελέσει ένα μικρό, γόνιμο, αντιπλημμυρικό ανάχωμα, ανάμεσα στην Οργή και την Αδιαφορία.
Συμμετέχουν: Βαλαωρίτης Nάνος, Κωστής, Χατζησταύρου Ιάκωβος, Ευθυμίου Τζίμης, Πολιτοπούλου Ελένη, Μπέσκος Γιάννης, Πούλος Ηλίας, Μήτρας Μιχαήλ, Γαζετοπούλου Γιούλια Κοψίδου Σοφία, Κολημένος Κώστας, Ζανέτου Μαριάντζελα, Ακύλα Έλενα, Λέτσιου Μαρία, Κουτσαυτίκης Κώστας, Κόρκου Αγγελική, Ζαρκαδά Μαρία, Πανόπουλος Ίων, Σταματόπουλος Αλέκος, Ανδρό, Κατσιφαράκη Κατερίνα, Στεργίου Κώστας, Γκουλιαλμάκη Λουίζα, Μπαρδάκη Αγγελική, Καραλουκά Μαρία, Σκαρλάτος Γιάννης, Μουσούλη Λίτσα, Χουρχούλης Γιώργος, Αποστολοπούλου Παναγιώτα, Γρίβα Έλλη, Λιλικάκης Κοσμάς, Καραμούζη Ράνια, Καραμούζη Ευγενία, Αποστολάκης Χρήστος, Κουτρούλης Γιάννης, Πολυχρονάτου Γιούλια.
Ώρες λειτουργίας: 18:30- 23:00, καθημερινά
Διοργάνωση: Αίθουσα Τέχνης «Ορίζοντας…»
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους
Σημείωση: Η έκθεση θα περιοδεύσει ανά τη χώρα, όπου και όταν ζητηθεί. Πρώτος σταθμός της περιοδείας μετά την Αθήνα, ο Πύργος από 1 έως 8 Δεκεμβρίου, παράλληλα με το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
http://www.orizontas.net.gr/

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εδω πηγαν και ψηφισαν αυτους που εβαλαν τις φωτιες και εσυ λες να μην ξεχασει ο κοσμος;;;
Εχουν ξεχασει ολοι,ολους...