20.7.11

Η Χίλαρι, οι αγανακτισμένοι κι η Παναγιά η Xρεωμένη...

Μια πολύ σημαντική εβδομάδα ξεκίνησε για την Ηλεία και το λαό της με την επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αρχαία Ολυμπία.
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ήλθε στην Ηλεία μέσω Τρίπολης για να μη δει την Εθνική Ολυμπία Οδό-Εργοτάξιο (Κόρινθος-Πάτρα) ούτε την Αγροτική Εθνική Οδό Πάτρα-Αρχαία Ολυμπία και μας κακοχαρακτηρίσει άδικα.
Κινούμενη Αθήνα -Tρίπολη- Βυτίνα διαπίστωσε τη νέα Ελλάδα της προόδου και στη συνέχεια ακολούθησε την «απείρου κάλλους» διαδρομή, από Βυτίνα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.
Εκεί είδε με τα ίδια της τα μάτια πόσο πολύ αληθινό είναι αυτό που ξέρει καλά η μέση κερατωμένη Αμερικανίδα: ότι η σύγχρονη Ελλάδα, πιστή στην Ιστορία και την παράδοσή της (Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια) έχει ανακηρύξει το σχετικό δρόμο ως «διατηρητέο» από την αρχαιότητα…

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Σεπετό, όπου σε ειδική τελετή στο τοπικό μοναστήρι άναψε κι ένα κερί στην Παναγιά τη Χρεωμένη.
Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης ήταν η προχθεσινή φωτιά στις Αμυγδαλιές, σαν αντιπύρι από την CIA για να ελεγχθεί και να καθαριστεί η περιοχή πριν περάσει η αμερικανίδα Υπουργός, επειδή κάτι τέτοιο συνηθίζουν οι Αμερικάνοι πράκτορες, όταν φοβούνται τους τοπικούς Ταλιμπάν.

Η συνάντηση Κλίντον-Καφήρα είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την πορεία της Ηλείας, αφού η Χίλαρι Κλίντον ενθουσιάστηκε βλέποντας τον ακτινωτό μισοήλιο του «ΔΝΤ-Πασόκ» σε κάθε δημόσια εμφάνισή της στην Ηλεία. Εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα που προς τιμή της βγήκε σε νέα έκδοση που εμπεριέχει στον μισοήλιο, τη φάτσα από το Αμερικάνικο άγαλμα της Ελευθερίας και οι αχτίνες του κάτι απ’ αυτές του Αμερικανικού αγάλματος και φιλαράκια από το ντόπιο προϊόν, που καλλιεργούν Ηλείοι και Αλβανοί αγρότες και συλλέγει, που και που η αστυνομία…

Οι τοπικοί στρατηγοί της χούντας που κυβερνά (Takis, Takis, Giannnis και Mihalis) ευχαρίστησαν τόσο την ίδια όσο και τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για τη στήριξη που προσφέρουν στη διάλυση της χώρας μας.

[Η πληροφορία ότι κατά την επίσκεψη της Κλίντον στην Ηλεία οι συνεργάτες των κατακτητών συνοδεύονταν κι από νοσοκόμα για να τους αλλάζει τις πάνες για την ακράτεια, δεν επιβεβαιώθηκαν –μέχρι αυτή τη στιγμή.

Κάποιος πρότεινε να θυμίσουμε στην κυρία Κλίντον πως στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν 2,5 εκατομμύρια πολίτες ελληνικής καταγωγής –αυτό σημαίνει ότι αναλογικά πρέπει να ζει εκεί ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΗΛΕΙΑ μεταναστών, ίση με την εγχώρια… αλλά επειδή δεν είχε πάρει την ειδική άδεια από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, δεν του δόθηκε ο λόγος…]

Στη συνέχεια, η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, για να δει από κοντά και να τιμήσει -μετά από απαίτηση χιλιάδων Ελληνοαμερικανών- το σημείο «σύγκρουσης» των Αγανακτισμένων Πολιτών Πύργου με τον αρχαιοφύλακα Giannis. Μια που το video αυτό –όπως και τα υπόλοιπα των Αγανακτισμένων προωθούνται πολύ στην ομογένεια και προβλέπεται να ανέβει σχετική σαπουνόπερα το Χειμώνα….

Ο Δήμαρχος της Ilidas, Giannis, διαμαρτυρήθηκε έντονα στα τοπικά ΜΜΕ, μετά την αναχώρησή της, γιατί για μια ακόμη φορά αντιμετωπίστηκε μεροληπτικά η Αμαλιάδα από το Κράτος των Πυργιωτών και συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα των επισκέψεων της Κλίντον μόνο η Αρχαία Ολυμπία και όχι και η Αρχαία Ιλιδα.

Στα πλαίσια της επίσκεψής της στην Ηλεία η κυρία Κλίντον επισκέφτηκε τα δυο πιθανά αποκτήματα των Αμερικανών στις προσεχείς αποκρατικοποιήσεις, τις Ράχες που θα γίνει το νέο Golf-paradise των Αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Καϊάφα, το Πουρό-paradise, που θα μπορούν να συνδυάζουν οι Αμερικανοί Μεγιστάνες, το golf και τη θεραπεία.

Εκεί αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία Ζαχαραίων με επικεφαλής τον οπλαρχηγό του 1821 Μπούσμπουρα αλλά δέχτηκε τους ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, που έκαναν «ελεύθερο camping» στον Καϊάφα και με χαρά υλοποίησε το πάγιο αίτημά τους για ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ του ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ με την ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, λέγοντας:
«Ο τόπος που γέννησε την ιδέα του Ολυμπισμού και εφηύρε τη δημοκρατία με τυραννία, (που είχε μεγάλο σουξέ στην αρχαία Ελλάδα κι ας το κρύβετε…) τώρα ενωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία»!

[Το αινιγματικό της χαμόγελο άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα συμβεί αρκεί, αυτό το έθνος να ξεχάσει μια για πάντα τη δημοκρατία και να συνεχίσει με την τυραννία αλλά ας μην γκρινιάζουμε ημέρες γιορτής, που είναι…]

Στην συνέχεια, η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε την πλατεία Ιατρίδη, το Δημαρχείο Πύργου, το καφέ sante κι άλλα ιστορικά σημεία της πόλης του Πύργου, όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους διαδηλωτές, αλλά δεν τα βρήκε εμπορεύσιμα.

[Σε παρατήρηση πρώην ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος έχει παραδώσει για φύλαξη στη CIA την κομματική του ταυτότητα για να μπορέσει να συμμετέχει στη συνέλευση Χίλαρι και Αγανακτισμένων-, ότι: «…και οι χαρές που τάζετε, μη σώσουνε, μη σώσουνε και ρθούνε», η Αμερικανίδα Υπουργούς διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει «μη σως» παρά μόνο αγάπη, ιδιαίτερα από τον σύζυγό της για τις Ελληνίδες…]

Δεν υπάρχουν σχόλια: