23.4.06

Η αγωνία ενός μικρού Αγγέλου… (για την Πόπη)

Μια φορά και ένα καιρό, ένα παιδί ήταν έτοιμο να γεννηθεί.
Την προηγούμενη ημέρα ρώτησε τον Θεό: "Μου λένε ότι θα με στείλεις αύριο στην γη. Φοβάμαι. Πως θα πάω να ζήσω εκεί; Είμαι μικρός και αβοήθητος."
Και ο Θεός του απάντησε: "Μην ανησυχείς. Έχω φροντίσει για σένα. Μεταξύ πολλών Αγγέλων διάλεξα έναν και για σένα. Θα σε περιμένει στη γη και θα σε φροντίζει"
Το παιδί επέμενε: "Ναι αλλά εδώ στον παράδεισο δεν κάνω τίποτα άλλο από το να τραγουδάω και να γελάω κάθε μέρα! Μόνο αυτά χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος! Θα νοιώθω τόση ευτυχία στη γη;"
Τότε ο Θεός του είπε: "Ο Άγγελος που έχω διαλέξει για σένα, ο Άγγελός σου, θα σου τραγουδάει όλη την ημέρα. Θα αισθάνεσαι την αγάπη του κι έτσι θα είσαι ευτυχισμένος."
Και το παιδί ρώτησε: «Και πως θα καταλαβαίνω τους ανθρώπους όταν θα μιλούν, αφού δεν ξέρω την γλώσσα τους;»
«Αυτό είναι εύκολο», είπε ο Θεός. «Ο Άγγελός σου θα σου λέει τα πιο όμορφα και γλυκά λόγια, που έχεις ακούσει ποτέ και με πολύ υπομονή και φροντίδα θα σε μάθει να μιλάς»!
Κι ύστερα το παιδί κοιτώντας τον Θεό ρώτησε: «Και τι θα κάνω όταν θα θέλω να μιλήσω σε σένα;»
Ο Θεός χαμογέλασε στο παιδί και του είπε: «Ο Άγγελός σου θα σε μάθει πως να προσεύχεσαι»!
Και το παιδί είπε: «Έχω ακούσει ότι στην γη υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι, που είναι κακοί. Ποιος θα με προστατεύσει από τους κακούς;»
Ο Θεός αγκάλιασε το παιδί και του είπε, "Ο Άγγελός σου θα σε υπερασπιστεί ακόμα και αν χρειαστεί να βάλει σε κίνδυνο την ζωή του"
Λυπημένο το παιδί του είπε: «Ναι αλλά πάντα θα είμαι λυπημένος, γιατί δεν θα σε βλέπω πια...»
-"Ο Άγγελός σου θα σου μιλάει συνέχεια για μένα και θα σε διδάξει τον τρόπο που θα μπορέσεις να γυρίσεις πάλι σε μένα. Έτσι και αλλιώς δεν θα σου λείψω ποτέ, αφού θα είμαι πάντα δίπλα σου."

Την συγκεκριμένη στιγμή επικρατούσε απόλυτη γαλήνη στον παράδεισο…και οι μακρινές φωνές από την γη είχαν ήδη ακουστεί…
Το παιδί βιαστικά ρώτησε: «Θεέ μου αν πρέπει να φύγω τώρα πες μου το όνομα του Αγγέλου μου!»
Και ο Θεός απάντησε: "Τον Άγγελό σου θα τον αναγνωρίσεις εύκολα…άλλωστε θα είναι ο πρώτος που θα αντικρίσεις, φτάνοντας στη γη. Το όνομα του Αγγέλου σου δεν είναι τόσο σημαντικό...
…θα την φωνάζεις απλά μαμάκα!"

(για την Πόπη, που ετοιμάζει το μεγάλο εγχείρημα...)

2 σχόλια:

Menw ektos είπε...

Eυχαριστώ πολύ Χρήστο μου, είσαι πολύ γλυκός. Εγώ όμως δεν ετοιμάζω τίποτα, όλα γίνονται μαγικά από μόνα τους. :))
Να είσαι πάντα καλά, να χαίρεσαι τις κόρες σου. Κάνε μου την χάρη να τις ρωτήσεις, πόσοι είναι οι άγγελοι και πως τους λένε. Θα σου απαντήσουν πως είναι δύο, και λέγονται μαμά και μπαμπάς ;))))
Xρόνια Πολλά!

Marialena είπε...

Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε σένα και τα αγγελούδια σου Χρήστο! Αχ, τι όμορφα λόγια είναι αυτά που γράφεις σήμερα να ξερες! Και από μένα με το καλό να έρθει το μωρό στον κόσμο και να είναι πηγή χαράς και ευτυχίας ο ερχομός του. Ό,τι καλύτερο από την καρδιά μου, Μ.