10.4.06

Aν λεγόταν...ΣΟΥΗΔΑΚΗΣ!


Αν λεγόταν…Σουηδάκης…

…νομίζετε ότι μετά την αποκάλυψη ότι επί Υπουργίας του ξένοι πράκτορες αλώνιζαν στη χώρα μας, συνελάμβαναν και ανέκριναν Πακιστανούς κι ο ίδιος το διέψευδε επίμονα, ενώ οι πράκτορες το ομολογούσαν δημόσια σε συνεντεύξεις στην πατρίδα τους, υπερήφανοι για την πατριωτική τους αποστολή…
…νομίζετε ότι μετά την επί Υπουργίας του, βάναυση καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων από τα ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, σ’ ένα καπριτσιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών με αναρχικούς…
…νομίζετε ότι μετά την ιδιότυπη αποκάλυψη του σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών (υπόθεση Vodafon)…

Αν δεν λεγόταν Βουλγαράκης…

…νομίζετε ότι από υπουργός υπεύθυνος για την ασφάλεια των πολιτών (δημόσιας τάξης), θα είχε γίνει υπουργός Πολιτισμού;
Αλλά θα μου πείτε και σαν υπουργός Πολιτισμού τι επιφορτίστηκε να κάνει;
Τον είδαμε στην τηλεόραση να …μην ακούει… όταν εν χορώ οι πολιτισμένοι οπαδοί του (φοιτητές: αυριανοί επιστήμονες!...λέμε τώρα…) έβριζαν τον πολιτικό του αντίπαλο (Γιώργο Παπανδρέου), εκφράζοντας ένα πολιτισμό σκυλάδικου με λόγια που ούτε 14χρονα ιδρυματικά δεν θα θεωρούσαν «πολιτικό λόγο» ή να τους χτυπά το ταμπούρλο (απολαύστε τον στην φωτογραφία…) ή να χειροκροτεί χουλιγκανικά στο μεστό μηνυμάτων, ποιοτικό σύνθημά τους «Α Α ΟΥ, Α Α ΟΥ, ΔΑΠ-Νου.Δου. Φου.Κου…»

Στην Σουηδία όμως
(η είδηση από την έγκυρη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) της 22/03/06) παραιτήθηκε η υπουργός εσωτερικών, Laila Freivalds.
O λόγος;
Κάποιος σουηδός πολίτης έγραψε κάτι στο ίντερνετ γύρω από τις γνωστές γελοιογραφίες του Μωάμεθ κι επειδή η σουηδική κυβέρνηση φοβήθηκε παρατράγουδα με τους φανατισμένους, έβαλε έναν ασφαλίτη - υπάλληλο του υπ. εσωτερικών - να μπλοκάρει με τεχνικά μέσα το επίμαχο site.
Η επέμβαση του ασφαλίτη αποκαλύφθηκε, ξέσπασε σκάνδαλο και ο ασφαλίτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Στην αρχή η υπόθεση κυλούσε ήσυχα, ο ασφαλίτης πήρε όλη την ευθύνη επάνω του σαν καλός υπάλληλος.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση δεν έβαλαν θέμα για την υπουργό Freivalds, γιατί είχε κάνει καλή δουλειά μέχρι τότε και ήταν αγαπητή τόσο στους πολιτικούς κύκλους όσο και στον κόσμο.
Ήταν η ίδια η Freivalds που υπέβαλλε την παραίτηση της - παραδεχόμενη ότι γνώριζε εκ των προτέρων τις ενέργειες του ασφαλίτη και ότι του είχε δώσει η ίδια τις εντολές! Την ομολογία-παραίτηση την έκανε για να μην τιμωρηθεί άδικα ο υφιστάμενος της!!!

Κουίζ:
Ποιός έλληνας πολιτικός έχει φερθεί ανάλογα τα τελευταία 200 χρόνια;
Ποιός έλληνας υπουργός έχει καλύψει με την παραίτηση του έναν υφιστάμενο του; Ποιος έλληνας υπουργός έχει υποβάλλει παραίτηση χωρίς να τον υποχρεώνει κανείς, επειδή παραδέχεται ένα λάθος του;
Ο νικητής κερδίζει ένα Volvo ή Saab και την σουηδική υπηκοότητα.

Λέτε η λέξη «φιλότιμο», που συχνά καυχιόμαστε ότι υπάρχει μόνο στην Ελληνική γλώσσα να προέρχεται από τα σουηδικά;

(ένα κειμενάκι, επειδή μου αρέσει να ΚΛΕΒΩ τον skipper :)

3 σχόλια:

Αταίριαστος είπε...

Κουίζ 2:
Θα υπάρξει Έλληνας πολιτικός που θα φερθεί ανάλογα τα επόμενα 200 χρόνια;

ma.beez είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ma.beez είπε...

Κουιζ 3:
Ποιός έχασε τον πολιτισμό, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια για την βρεί ο Υπουργός Πολιτισμού της Μπανανίας;