26.7.09

Πανδημίες, ψυχώσεις και αλητείες...

(αφορμή αυτής της ανάρτησης ένα παρόμοιο Mail)

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
Κι όμως δεν κάναμε τίποτα γι’ αυτό.

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.
Κι όμως δεν κάναμε τίποτα γι’ αυτό.

Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Κι όμως δεν κάναμε τίποτα γι’ αυτό.

…Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.
Παγκοσμίως μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου. Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες!!!
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.
Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως. Μισό εκατομμύριο έναντι 25.
Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;
Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί: Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflu της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.
Ακόμα και αν το Tamiflu έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.
Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριπικά, κέρδισαν εκατομμύρια δολάρια.
και τώρα με τα χοιρινά…
Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι μιλάμε μόνο γι’ αυτό.
Ξεχνάμε ακόμη και την οικονομική κρίση (την βάζουμε τουλάχιστον σε δεύτερη μοίρα) και μιλάμε για τη γρίπη των χοίρων.
Και αναρωτιέμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια γιατί να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;
Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche: «Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflu.
- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflu; Μήπως 50 δολάρια το κουτί; (βλέπετε τα «θαύματα» πληρώνονται ακριβά... οι «θαυματουργές» εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.
Ο κύριος μέτοχος της εταιρείας Gilead Sciences της Β. Αμερικής που έχει την πατέντα του Tamiflu συμπτωματικά είναι μία προσωπικότητα της αμερικανικής πολιτικής: ο Donald Rumsfeld, γραμματέας αμύνης του George Bush, υπεύθυνος για τον πόλεμο κατά του Ιράκ…

Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά τους φέρουν εκατομμύρια. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.

Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που παίρνει η κάθε χώρα.
Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία -απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης-, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της;
Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές.
Όσο για το πιθανολογούμενο κλείσιμο των σχολείων, το μόνο που έχω να πω είναι ότι πρόκειται για μέτρο εφάμιλλης σοβαρότητας με το «γρίπη-πάρτι» του Κολωνακίου…
…στο μεταξύ το ένα από τα δυο κρούσματα της «νέας γρίπης», που ανακοινώθηκε από το Νοσοκομείο Πύργου, την επόμενη δήλωσε ότι είναι απύρετο στο σπίτι του και αισθάνεται θαυμάσια!
Λογικό το βρίσκω. Και γιατί να μην είναι;… αφού θα είχε την ευκαιρία μιας 48ωρης ξεκούρασης και την απόλαυση της φροντίδας της αγαπημένης του μαμάς ή της αγαπημένης του… -αφήστε που θεωρείται ότι πλέον απέκτησε αντισώματα κι επομένως θα γλιτώσει και τον εμβολιασμό…

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Να δημευθούν οι φαρμακευτικές πάραυτα!