14.8.08

Η οικολογία της εξουσίας




Δεν πάνε καλά οι άνθρωποι…
Δεν πάνε καθόλου καλά…
Προχθές εκεί κάτω στον Αλφειό, στο Φεστιβάλ, μου θύμισε ο Σωκράτης Μάλαμας μια μεγάλη («βαριά» ή ανάλαφρη, όπως το πάρει κανείς…) κουβέντα που είπε ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης προ καιρού. Δήλωσε ευθαρσώς τον Ιανουάριο του 2006 πως:
«Θα πρέπει να δούμε πώς η προστασία του περιβάλλοντος θα εφαρμόζεται με έναν τρόπο φιλικό προς τις επενδύσεις. Οι επενδύσεις είναι το βασικό ζητούμενο στη νέα εποχή.» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/01/2006)
Δεν πάν’ να λένε οι επιστήμονες, οι οικολόγοι και οι παλιοσυμφεροντολόγοι, κατά πως είπε και ο άλλος μεγάλος αρχηγός του Κράτους της Νότιας Ηλείας
-κατά το Νότια Οσετία, πάει αυτό…-
Δεν πάν’ να λένε όλοι αυτοί ότι ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΠΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, γιατί τα «καλά» της άλλης ανάπτυξης τα είδαμε…
Ο κ. Υπουργός είναι βαθιά ευαισθητοποιημένος για την «διάσωση των επενδύσεων από τους κινδύνους που εγκυμονεί η διάσωση του περιβάλλοντος…»
Οι άνθρωποι δεν πάνε καλά, σας λέω…

Βέβαια, κατά πως σχολίασε και ο Μάλαμας, με τέτοιες δηλώσεις –σαν την Αλογοσκούφεια- δεν μπορούμε να τους καταλογίσουμε ανακολουθία λόγων και έργων…
Πρέπει να πάψουμε πια να τους χαρακτηρίζουμε «ψεύτες».
Αυτός ο χαρακτηρισμός που αποδόθηκε χρόνια τώρα στους «κυβερνήτες αυτής της χώρας», είναι πια ξεπερασμένος!
Οι άνθρωποι είναι πια ειλικρινείς!
Θρασείς στα όρια του χυδαίου μεν, αλλά ειλικρινείς!
Τώρα πια μιλάνε ανοιχτά για προσαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής στις ανάγκες (γούστα) των επενδυτών!
Και ζούμε καθημερινά, το πόσο πιστά χαράσσουν κι εκτελούν τέτοιες πολιτικές…








Οικολογία με τα ντουφέκια




Μια νέα χειροπιαστή «εκδήλωση» αυτής της συνέπειας απολαύσαμε προ ημερών…
Φαίνεται ότι σιγά – σιγά, μετά τους λογής-λογής «επενδυτές», αναγνωρίζεται επιτέλους από την πολιτεία ο σημαντικότατος ρόλος των κυνηγών στην προστασία του περιβάλλοντος!
Όπως δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να ενισχυθούν οι κυνηγετικοί σύλλογοι της χώρας με κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα βελτίωσης του περιβάλλοντος… δηλαδή από αυτά που χρηματοδοτούνται και οικολογικές οργανώσεις.
Προς τι η «εξέταση»;
Χωρίς καθυστέρηση («μπαμ και κάτω»…) επιβάλλεται να εγκριθεί το θέμα από το υπουργείο. Είναι γνωστό ότι οι κυνηγοί βελτιώνουν το περιβάλλον ξαλαφρώνοντάς το από αγριογούρουνα, μπεκάτσες, λαγούς, ορτύκια και άλλα τέτοια παράσιτα που επιβαρύνουν τη φύση.
Σε αντίθεση, βεβαίως, με εμάς τους άοπλους που δεν ξέρουμε πώς να της φερθούμε.
Είμαι πολύ χαρούμενος –καθώς καταλαβαίνετε από τη δήλωση του κ. Υφυπουργού- αλλά φοβάμαι…
Φοβάμαι μην κολλήσει το θέμα σε τίποτα άσχετους Ευρωπαίους γραφειοκράτες που δεν θα εγκρίνουν τη χορήγηση «οικολογικών» κονδυλίων στους κυνηγούς.
Τι ξέρουν αυτοί οι ηλίθιοι από προστασία του περιβάλλοντος;
Πού να κατανοήσουν αυτοί που στρογγυλοκάθονται στα γραφεία τους στις Βρυξέλλες, ότι η σύγχρονη οικολογική πολιτική στην Ελλάδα ασκείται με το τουφέκι και τα φυσεκλίκια;… Ειδικά τώρα που οι «άλλες πολιτικές» έγιναν …άχαρες, τώρα που έχασαν οι άλλες πολιτικές τη «μαγεία του παρελθόντος»… της δεκαετίας του 40… του 50…του 60…της χούντας…
Καιρός να αποκτήσουμε φιλοκυβερνητικό οικολογικό (κυνηγετικό) στρατό…
Τα συμπεράσματα δικά σας, επαναλαμβάνω, δικά σας...

υγ το μέρος του κειμένου "Οικολογία με τα ντουφέκια" ανήκει στον "αταίριαστο" (ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ)
Επειδή κάποιες αλλαγές που έκανα μπορεί να μην τον εκφράζουν, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε το blog του:
http://www.philology.gr/blog/?p=383


ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ: http://perastikos.blogspot.com/2008/08/blog-post_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: