5.4.08

Ο Αγωνιζόμενος ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ....

Πρόκειται για τον φίλο μου Τηλέμαχο Μπούντζουκα από την Κρήτη...

http://press-gr.blogspot.com/2008/04/blog-post_6173.html

Όσοι θέλετε να μάθετε την αλήθεια για ό,τι συνέβη στο ΙΚΑ Ηρακλείου .

ΕΓΩ ο ΜΑΛΑΚΑΣ Τηλέμαχος Μπούντζουκας ένας απλός πολίτης που δεν είναι τίποτα παραπάνω αλλά ούτε τίποτα παρακάτω από εσάς τους άλλους ανθρώπους αλλά έχει ένα χούι ο ΜΑΛΑΚΑΣ δεν φοβάμαι το σύστημα ούτε θέλει να κερδίσει τίποτα προσωπικά.

Έχω όμως κάποιους ανθρώπους που εξαρτάτε ουσιαστικά η ζωή τους από μένα του ΜΑΛΑΚΑ . Η ουσία είναι ότι κάθε μέρα προσπαθώ στο 184 να κλείσω ραντεβού για διαβητολογο, Ορθοδοντικό για το παιδί μου , καρδιολόγο, γιατί πρώτα πρέπει να προστατέψω την ζωή των άλλων, και μετά του ΜΑΛΑΚΑ με φαρμακευτική αγωγή γιατί κάνω περιτοναϊκή αιμοκάθαρση τρεις φορές την ημέρα με το ΧΕΡΙ (και όσοι ξέρουν τι είναι ,είναι σαν να κάνης χειρουργείο) πάντα έπαιρνα στης 7+30 δεν έπιανα γραμμή έτσι αποφάσισα να πάω στο ΙΚΑ Ηρακλείου πρωί στης 7+20 στης 3-4-2008 ώστε να κάνω εξετάσεις γιατί πάντα ελέγχομε για ηπατίτιδα C και Β την οποία έχει ο πατέρας μου και εκτός αυτά είναι παραπληγικός , νεφροπαθής ,με μεταλλική βαλβίδα καρδιάς ,με κατάλυση τετάρτου βαθμού με οξυγόνο ,διαβητικός (με ινσουλίνη άκτραπιν για όσους ξέρουν είναι μια ουσία που μόνο σε νοσοκομεία μπορούν να την χειρισθούν ) ,και μια μάνα 85 ετών με βαριά καρδιοπάθεια με διαβήτη σε ινσουλίνη με έρπει κ.τ.λ ,και ο ΜΑΛΑΚΑΣ με δυο επέμβασης ανοιχτής καρδιάς , διαβητικός και κάλο στον εγκέφαλο . Ήμουν λοιπόν πρωί πρωί στον κισσέ του ΙΚΑ ο πέμπτος στην σειρά ώστε όταν ανοίξουν τα τέσσερα πισι που έχουν στα ραντεβού να πάρω το πολυπόθητα ραντεβού γιατί αν ήμουν ένας ασθενής που δεν θα χρειαζόμουν τα φάρμακα αυτά κάθε μήνα θα πήγαινα σε εξωτερικό ιατρό ( όπως πάνε δυστυχώς οι έλληνες που έχουν τα λεφτά ) στης 7+ 33 άνοιξε το πισι που ήμουν και μου λέει η κοπέλα δεν υπάρχει ραντεβού για διαβητολογο μέχρι στης 6 Μαΐου λέω μα κοπέλα μου ξέρω ότι κλείνετε 45 ραντεβού ημέρα (προσέξτε 45 ραντεβού σε μια κύρια με όλη την σημασία της λέξης ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ιατρός Κύρια Μανδάλακη) για λογαριάστε από της 8 το πρωί μέχρι της 12+30 πόσους ασθενείς μπορεί να εξετάσει ; Και αν κάνη κανένα λάθος σε κανένα φάρμακο θα πάει μέσα; Ένας λοιπόν διαβητολογος στο ΙΚΑ στο νομό Ηρακλείου με 250.000 κατοίκους .Λέω άντε δεν υπάρχει θα ξανάρθω αύριο, πάμε στο δεύτερο ραντεβού του ορθοδοντικού μου λέει η κοπέλα δεν υπάρχει μόνο στα ΧΑΝΙΑ ΑΚΟΥΤΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ένας ορθοδοντικός ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ και αυτός στα ΧΑΝΙΑ αλλά έχουν κλειστή τα ραντεβού του μέχρι τον Ιούλιο. Το θέμα δεν είναι αυτό αλλά πρέπει να πηγαίνω και κάθε δεκαπέντε με είκοσι ημέρες 400 χιλιόμετρα ώστε το βλέπει το παιδί ο γιατρός αν βρω ραντεβού για να κάνη της ανάλογες ιατρικές πράξεις (σφιξίματα- ρυθμίσεις ) στα σιδεράκια του παιδιού μου αλλά και του κάθε γονέα ΤΟ ΘΕΜΑ ΩΜΟΣ ΕΙΝΑΙ γιατί το παιδί του κάθε ασφαλισμένου να χάνει το σχολείο του και να ταλαιπωρείτε; ΓΙΑΤΙ; Για αναγκάζουνε τον κοσμάκη να πηγαίνει στους Εξωτερικούς ιατρούς να τα πληρώνει ( ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ 3000 ΚΑΙ 4000 ΕΥΡΩ .ΛΕΩ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ . Με πιάνει ένας θυμός εμένα και τους άλλους ασφαλισμένους και πάμε να τα βάλομε με της κοπέλες τον ραντεβού πάω να διαπληκτιστώ με την κοπέλα , αλλά μετά λέω τι Φταίει αυτή ;. Λέω στη κοπέλα που πρέπει να πάω να κάνω τα παράπονα μου; μου λέει στην διεύθυνση ; που είναι; Στον τρίτο όροφο.

Πάει ο (ΜΑΛΑΚΑΣ) με ρώτα η προϊστάμενη τι θέλω;

Της αναφέρω τι έχει προηγήθη στα ραντεβού και θα ήθελα να δω την διευθύντρια η οποία είναι η κύρια Βελιγράδη.

Μου άπαντα ότι απουσιάζει και χρέη διευθυντή κάνη ο υποδιευθυντή κύριος Τερζάκης (γυναικολόγος) δεν έχομε τελειώσει τον διάλογο μας και έρχεται ο κύριος Τερζάκης να πάρει το κλειδί του για να ανοίξει το γραφείο του με κοιτάζει και ρωτά τι προϊστάμενη τι θέλει εδώ ο κύριος ; του αναφέρει τα παραπάνω. Με κόβει με το μάτι ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ και θα σκεφτόταν τι μας λέει ο πρωί πρωί αυτός ο ΜΑΛΑΚΑΣ;

Αρχιζω εγώ να του πω τα παράπονα μου , γυρίζει και δεν απαντα σε εμένα , αλλά στην προϊστάμενη και της λέει να μου πει να πάω στα ραντεβού τι θέλω εκεί ; (σε ένα γραφείο 5 τετραγωνικών με ράφια άρα 3 τετραγωνικά ) αυτός ο τυπάκος δεν έβλεπε ένα ΜΑΛΑΚΑ 110 κιλά . Αρχίζω εγώ πάλι την προσπάθεια να με έντονο τόνο ώστε να με ακούσει λέω μπορεί να είναι κουφός η κουφάλα θα δήξει γυρίζει και μου λέει Πέρασε έξω ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ .ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΚΑΙ του απαντά από πού με βγάζεις έξω ;από το γραφείο του πατέρα σου, η το δικό σου; και ο Γίγας υποδιευθυντής μου απαντά. ’κουσε τι σου είπα πέρασε έξω με δυνατή φωνή και με στόμφο. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΚΑΔΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΤΡΙΒΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ με το αριστερό του χέρι λέγοντας του μην μου μιλάς εμένα έτσι. Με χτυπά στο στήθος με τα χέρια του ,ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΝΕΣΕ ΣΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΗ ΔΥΟ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ τον πιάνει ο ΜΑΛΑΚΑΣ με όσο δύναμη έχει ακόμα γιατί ξέρη ότι δεν θα αντέξει για πολύ και πέφτουν κάτι ψιλές χοντρές όπως θέλετε πείτε της αλλά με εγκαταλείψαν η δυνάμεις μου και έτσι έπεσα αλλά τον κρατώ από την καδένα του που ήταν και χοντρή του Γίγαντα και δεν έσπαγε ήταν από πάνω μου και εγώ από κάτω και συνέχιζε το πανηγύρι δεν άντεχε ο Γίγας και μου δάγκωνε το δεξί χέρι νομίζοντας ότι με πόνο θα τον άφηνα ,του έβαλα το χέρι στο στόμα και όπως τον τραβούσανε από πάνω μου τον κόντραρα με την χρυσή καδένα του και πνιγότανε και σου λένε πάει τον έφαγε ο ΜΑΛΑΚΑΣ (η προϊστάμενη) την συμπλοκή μου παίρνει το βιβλιάριο ασθενείας μου . Μας χωρίζουν της λέω μου πήρες το βιβλιάριο μου; Μου άπαντα ο Γίγας ότι έχει δικαίωμα να μου το κράτηση και αν είμαι άντρας να μην φύγω και ότι πάει στην αστυνομία και θα με καταστρέψει και δεν ξέρω με ποιον τα έβαλα;

Και νομίζοντας ότι εγώ θα έφευγα ώστε να πει τα δικά του καλή την αστυνομία . Όταν ήλθε η αστυνομία τους λέει συλλάβετε τον με είχε Ίδη καταδικάσει ο μπαγλαμάς , ζητά από την η προϊστάμενη να του φέρνει το βιβλιάριο μου η προϊστάμενη λέγοντας του μπροστά μου και στην αστυνομία εε σε έξη μήνες τελειώνει η συντάξει του και θα δει;

Είναι και σε επιτροπή βλέπεται ο κύριος.

Του λέω με έσπρωξες και σε κοπάνησα αλλά με δάγκασες και εγώ κάνω για προληπτικούς λόγους μαζί με της άλλες εξετάσεις μου και εξετάσεις για ηπατίτιδας Β και C, γιατί είχε αίμα στο στόμα ο Γίγας , και επειδή δεν έχω τίποτα μαζί σου , αλλά ο πατέρας μου περιτοναϊκή και ενέσεις κάθε μέρα και του περνώ τα ζάχαρα γι΄αυτο κάνω της συχνές εξετάσεις , και επειδή μπορεί να έχεις παιδιά ψάξου γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου αλλά στην θέση που σε έχουν βάλει σε έχουν για να δίνης λύσης εγώ ήλθα να μου δόσης λύση και εσύ την είδες ο κύριος ΓΑΜΑΩ κάνε λοιπόν μια εξέταση να δεις και εσύ μήπως συμβαίνει τίποτα . Δεν έχω τίποτα μαζί σου αλλά με τον τρόπο που φέρεστε όταν κάθεστε σε αυτήν την καρέκλα , με την καρέκλα του Διευθυντή τα έχω . Τι θα πει Διευθυντής; διευθύνω εσύ δεν ήθελες ούτε να με ακούσεις .Και αν δεν μπορείτε να διευθύνετε να παραιτήστε έτσι κάνουν οι σωστοί άνθρωποι κατάλαβες; τώρα αν θες όταν θα πετάξω την καρέκλα μην κάθεστε επάνω γιατί εγώ θα την ξαναπετάξω με όποιος-α κάθετε επάνω αν δεν σηκωθεί και μαζί με τη καρέκλα θα πάει κάτω αυτά μπροστά στην αστυνομία .

Γυρίζει ο Γίγας και λέει στους αστυνομικούς ότι του έβρισα το κόμμα του λέω όχι το κράτος έβρισα αλλά αν θες γαμώ και το κόμμα σου και το κράτος μας .

Και τι γυρίζει και μου λέει ; ’ντε ρε με τόσες αρρώστιες σου την χαρίζω .Του άπαντα ο ΜΑΛΑΚΑΣ εγώ δεν σου την χαρίζω , και με ρωτά ο αστυνομικός θέλεις να του κάνης εσύ μήνυση ; ,όχι απαντώ εγώ δεν κάνω μηνύσεις αλλά το θέμα θα πάρει έκταση ώστε να φέρουν γιατρούς γιατί τώρα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο αν έλθουνε και τα αλλά ταμεία στο ΙΚΑ τι θα γίνει;

Εγώ την Δευτέρα θα ξανάπαω και αν δεν μου δώσουν τα ΝΟΜΙΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΩΛΟ-ΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ πάλι τα ίδια θα έχομε και οποίος να κάθετε στην καρέκλα και το παίζει διευθυντής αν δεν σηκωθεί να την πετάξω μαζί πάλι τα ίδια θα έχομε και να μην με λυπάσαι , τους εαυτούς σας να λυπάστε γουρούνια.

ΚΑΙ ο Γίγας που δεν έχει το θάρρος να πει ότι με δάγκωσε έστειλε την προϊστάμενη (και προστατευόμενη του ) στην αιμοληψία και με έψαχνε να δει αν παίρνω αγωγή για ηπατίτιδα Β η C όταν μου περάνε αίμα .

Βγήκε λοιπόν στα κανάλια και έλεγε ότι είναι ένας άνθρωπος 70 κιλά και εγώ ένα τέρας ,Πάλι του είπα ότι είναι τυχερός γιατί δεν θα τον έπαιρναν από τα χέρια μου αν ήμουν καλά στην υγεία μου . Αυτή είναι η αλήθεια τα είδατε και στα κανάλια.

Το ΙΚΑ στο Ηράκλειο λειτουργεί με το φιλότιμο κάποιων γιατρών ,Φανουράκη Μανδαλάκη, Μανουσάκη το ΠΕΠΑΓΝΗ με Βάρδα, Κοχιαδάκη, Περάκη και συγνώμη που δεν θυμάμαι τα αλλά ονόματα των Κυρίων ιατρών και Ανθρώπων. Αλλά και με το φιλότιμο του νοσηλευτικού προσωπικού και των άλλον κλάδων.

Οι κύριοι κυβερνώντες έχουν διαλύσει τα πάντα με τους Καρεκλο Κένταυροι τους.

Βέβαια σήμερα πήγε και μου έκανε μήνυση (δεν με λυπήθηκε ο Γίγας ) τον έβαλαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να γίνει η ΕΔΕ και η μήνυση του . Εγώ θα του την κάνω την ΕΔΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Και θέλω να δω τι θα πει ο Ιατρικός σύλλογος Ηρακλείου που έβγαλε ανακοινώσει ότι είναι στο πλευρό του . Έχω απορία δω τι θα πουν την Δευτέρα στον κόσμο; Αλλά δεν ξέρουν ότι οι πιο πολλοί γιατροί τους έχουν χεσμένους.

Τώρα το θέμα για μένα δεν είναι για να βρω εγώ ένα ραντεβού πια όπως κάνουν μερικοί που βγαίνουν στα παράθυρα μαϊντανοί ??? αλλά να λυθεί το πρόβλημα για όλους εδώ .

Και αν χρειαστεί φυλακή θα πάω, ΑΑΑ ξέχασε να μου κάνη και αγωγή ο Γίγαντας ; να μου κάνη μήπως με τα λεφτά που θα μου πάρει να τα δώσουν μπας και προσλάβουν κανένα γιατρό;

Την Δευτέρα θα είναι όπως μου είπαν ο διοικητής του ΙΚΑ μαζί με εκπρόσωπο της κυβέρνησης στα κανάλια και εγώ .

Σημειώστε ότι δεν κρύβομε εδώ είμαι , και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα η τελεία ούτε για πρόεδρος ούτε για γραμματέας πάω είμαι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΤΗΝΟΣ

ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΩΛΩΝΟΥΝ Η ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ;

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ Μπούντζουκας Τηλέμαχος.

Ελεύθερο ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΜΠΟΓΚΣ ΣΑΣ

Αυτό είναι το θέμα όπως το γράφει ο ίδιος.

Ακουθεί ρεπορτάζ από την Κρητική εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

http://www.neakriti.gr/

το μεταφερω εδω:

Ηράκλειο Ρεπορτάζ

05 Απρίλιος 2008 - 10:36
Πληρωσε το επεισοδιο

Με παύση από τη θέση του... "πλήρωσε" τον καβγά που είχε προχθές ο αναπληρωτής διευθυντής στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ Ηρακλείου, Κωνσταντίνος Τερζάκης, με τον 49χρονο συνταξιούχο ασφαλισμένο Τηλέμαχο Μπουζούκα, καθώς το ζήτημα έφτασε μέχρι την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η οποία παράλληλα διέταξε ΕΔΕ. Στο μεταξύ, τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου όσο και ο Σύλλογος Ιατρών του ΙΚΑ Ηρακλείου με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν τον ξυλοδαρμό του αναπληρωτή διευθυντή και γιατρού κ. Τερζάκη, ενώ το ΕΚΗ με επιστολή του στην υπουργό κ. Πετραλιά και στο διοικητή του ΙΚΑ ζητά για άλλη μια φορά την άμεση κάλυψη με προσωπικό των υγειονομικών υπηρεσιών του Ιδρύματος.
Διαστάσεις... φαίνεται ότι έλαβε το προχθεσινό θερμό επεισόδιο που διαδραματίστηκε στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ Ηρακλείου, με αφορμή τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα. Η απουσία τον τελευταίο χρόνο ορθοδοντικού γιατρού είχε φέρει σε απόγνωση το 49χρονο συνταξιούχο ασφαλισμένο Τηλέμαχο Μπουζούκα, ο οποίος έχασε την ψυχραιμία του από τον τρόπο συμπεριφοράς του αναπληρωτή διευθυντή και του επιτέθηκε. Οι δύο άνδρες, που πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε η παρέμβαση των παρευρισκομένων και της Αστυνομίας για να σταματήσουν, υπέστησαν εκδορές. Ακολούθησαν καταγγελίες που έκαναν λόγο για εριστική συμπεριφορά του γιατρού απέναντι στον ασφαλισμένο καθώς, όπως δήλωσε ο 49χρονος, κατά τον καβγά ο γιατρός του δάγκωσε το χέρι. Από την άλλη πλευρά έγινε λόγος για απαράδεκτη συμπεριφορά του ασφαλισμένου, που - όπως δήλωσε ο γιατρός ο οποίος ωστόσο αρνείται ότι δάγκωσε το 49χρονο - παραλίγο να τον πνίξει με την αλυσίδα του σταυρού που φορούσε, ενώ του έσκισε το πουκάμισο και το σακάκι.
Με εντολή της υπουργού Απασχόλησης κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, ο γιατρός κ. Τερζάκης απομακρύνεται από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή και ελεγκτή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας του ΙΚΑ Ηρακλείου. Παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, την ίδια ώρα που τόσο ο Σύλλογος Ιατρών ΙΚΑ Ηρακλείου όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό τους για τον προπηλακισμό του γιατρού. Εξάλλου, μιλώντας στη "Ν.Κ.", ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Γρηγόρης Πασπάτης, θεωρεί απαράδεκτη την απομάκρυνση του κ. Τερζάκη από τη θέση του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έγινε καθαρά για λόγους επικοινωνίας».
Να σημειωθεί ότι το ΕΚΗ, που καταδικάζει τη συμπεριφορά του γιατρού απέναντι στο 49χρονο ασφαλισμένο, κατήγγειλε για άλλη μια φορά τη διοίκηση του ΙΚΑ για εμπαιγμό των ασφαλισμένων, καθώς αδιαφορεί για την κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εδώ και ένα χρόνο των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ηρακλείου, όπως ανέφερε σε σχετική επιστολή του προς τη διοίκηση του Ιδρύματος και το υπουργείο Απασχόλησης.
Ζητώντας για άλλη μια φορά την άμεση κάλυψη με προσωπικό των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, το ΕΚΗ αναφέρει στην επιστολή του ότι περιστατικά σαν το προχθεσινό υπάρχουν δεκάδες παρόμοια σε καθημερινή βάση, εξαιτίας της αγανάκτησης και της καθημερινής ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. «Καλούμε τη διοίκηση του ΙΚΑ επιτέλους να ενδιαφερθεί και άμεσα να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καλύπτοντας τα κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων. Υποσχέσεις έχουμε χορτάσει εδώ και ένα χρόνο. Αποτέλεσμα; Κανένα», τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.
Τέλος, επισημαίνεται για άλλη μια φορά η άμεση λειτουργία του νέου κτιρίου του ΙΚΑ στην περιοχή του Εσταυρωμένου και αναφέρεται συγκεκριμένα στην επιστολή: «Ως ΕΚΗ θα συνεχίσουμε με όλες τις μορφές αγώνα να διεκδικούμε αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οργάνωση των υπηρεσιών και άμεση μεταφορά των υπηρεσιών στο νέο ιδιόκτητο ολοκληρωμένο κτίριο του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο».

ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΒΛΑΧΑΚΗΟλα όσα έγιναν στο ΙΚΑ Ηρακλείου...

. ...από "πρώτο χέρι" στο Press-gr!
...
Ο ασθενής που συγκρούστηκε με τον Υποδιευθυντή γράφει στο Press-gr λεπτό προς λεπτό την περιπέτειά του, καταγγέλει όσους τον ταλαιπώρησαν και αποκαλύπτει τις αποφάσεις του!
.
Του Τηλέμαχου Μπούντζουκα
.
Όσοι θέλετε να μάθετε την αλήθεια για ό,τι συνέβη στο ΙΚΑ Ηρακλείου: Εγώ ο Τηλέμαχος Μπούντζουκας ένας απλός πολίτης (ΜΑΛΑΚΑΣ) για μερικούς, δεν είμαι τίποτα παραπάνω αλλά ούτε τίποτα ΠΑΡΑΚΑΤΩ από τους άλλους ανθρώπους. έχω όμως ένα χούι δεν φοβάμαι το σύστημα τους ούτε θέλω να κερδίσω τίποτα προσωπικά.
Έχω κάποιους ανθρώπους που εξαρτάται ουσιαστικά η ζωή τους από μένα αλλά και η δικιά μου. Στην ουσία κάθε μέρα προσπαθώ στο 184 να κλείσω ραντεβού για διαβητολογο, ορθοδοντικό, καρδιολόγο, γιατί πρώτα πρέπει να προστατέψω την ζωή των άλλων, και μετά την δικιά μου από φαρμακευτική αγωγή αλλά και κάνω και περιτοναϊκή αιμοκάθαρση τρεις φορές την ημέρα, την οποία την κάνω με το ΧΕΡΙ (και όσοι ξέρουν τι είναι, είναι σαν να κάνεις χειρουργείο).
Πάντα έπαιρνα στης 7.30 δεν έπιανα γραμμή, έτσι αποφάσισα να πάω στο ΙΚΑ Ηρακλείου πρωί στης 7.20 στις 3-4-2008 ώστε να κάνω εξετάσεις, γιατί πάντα ελέγχομαι για ηπατίτιδα C και Β. Ο πατέρας μου τις έχει εκτός που είναι παραπληγικός, νεφροπαθής,με μεταλίκι βαλβίδα καρδιάς,με κατάλυση τετάρτου βαθμού διαβητικός (με ινσουλίνη άκτραπιν -για όσους ξέρουν είναι μια ουσία που μόνο σε νοσοκομεία μπορούν να την χειρισθούν), και μια μάνα 85 ετών με βαριά καρδιοπάθεια με διαβήτη σε ινσουλίνη με έρπει κ.τ.λ ,και με δυο επεμβασεις ανοιχτής καρδιάς διαβητικός και (ΜΑΛΑΚΑΣ).
Ήμουν λοιπόν στον γκισέ του ΙΚΑ ο τέταρτος, ώστε όταν ανοίξουν τα πισι να πάρω το πολυπόθητα ραντεβού γιατί, αν ήμουν ένας ασθενής που δεν θα χρειαζόμουν τα φάρμακα αυτά κάθε μήνα, θα πήγαινα σε εξωτερικό ιατρό (όπως πάνε οι πιο πολλοί έλληνες). Στις 7.33 ανοίγει το πισι και μου λέει η κοπέλα
δεν υπάρχει ραντεβού για διαβητολογο μέχρι στις 6 Μαΐου.
Λέω μα κοπέλα μου ξέρω ότι κλείνετε 45 ραντεβού την ημέρα. Προσέξτε 45 ραντεβού, σε μια κυρια με όλη την σημασία της λέξης ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ιατρός Κύρια Μανδάλακη η οποία λογαριάστε από της 8 το πρωί μέχρι τις 12.30 πόσους ασθενείς θα εξετάζει; Και αν κάνει κανένα λάθος σε κανένα φάρμακο, θα πάει μέσα;
Δεν υπάρχει άντε δεν υπάρχει. Πάμε στο δεύτερο ραντεβού του ορθοδοντικού, δεν υπάρχει ούτε πάλι ραντεβού γιατί είναι στο ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ και αυτός στα ΧΑΝΙΑ και έχουν κλειστεί τα ραντεβού του μέχρι τον Ιούλιο. Και το θέμα δεν είναι αυτό αλλά πρέπει να πηγαίνω και κάθε δεκαπέντε με είκοσι ημέρες 400 χιλιόμετρα ώστε να το βλέπει το παιδί ο γιατρός ώστε να κάνει της ανάλογες πράξεις (σφιξίματα - ρυθμίσεις ) στα σιδεράκια.
ΛΕΩ, ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ. Πάω να διαπληκτιστώ με την κοπέλα αλλά μετά λέω τι φταίει αυτή;

ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ γιατί το παιδί του κάθε ασφαλισμένου να χάνει το σχολείο του και να ταλαιπωρείται; ΓΙΑΤΙ; Για να αναγκάζουνε τον κοσμάκη να πηγαίνει στους εξωτερικούς ιατρούς να τα πληρώνει ( ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ 3000 ΚΑΙ 4000 ΕΥΡΩ). Λεω στη κοπέλα: "πού να πάω να κάνω τα παράπονα μου;" Μου λέει "στην διεύθυνση", "που είναι;". "Στον τρίτο όροφο."
Πάει ο (ΜΑΛΑΚΑΣ) στον τρίτο, δεν έχει έλθει ακόμα ο κύριος υποδιευθυντής. Με ρωτα η προϊστάμενη, γραμματέας του -δεν ξέρω τι είναι- τι θέλω; Της αναφέρω τι έχει προηγηθεί στα ραντεβού και ότι θα ήθελα να δω την διευθύντρια κύρια Βελιγράδη. Μου απαντα ότι απουσιάζει και χρέη διευθυντή κάνει ο υποδιευθυντής κύριος Τερζάκης γυναικολόγος.

Δεν έχομε τελειώσει τον διάλογο μας και έρχεται ο κύριος Τερζάκης να πάρει το κλειδί του να ανοίξει το γραφείο του. Με κοιτάζει και ρωτά την προϊστάμενη "τι θέλει εδώ ο κύριος;". Του αναφέρει τα παραπάνω, με κόβει με το μάτι ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ, σου λέει τι μας λέει ο πρωί πρωί αυτός ο ΜΑΛΑΚΑΣ;
Αρχιζω παλι να πω τα παραπονα μου, γυρίζει και δεν απαντα σε εμένα, αλλά στην προϊστάμενη. Και της λέει να μου πει να πάω στα ραντεβού τι θέλει εδώ; (σε ένα γραφείο 5 τετραγωνικών με ράφια άρα 3 τετραγωνικά) .
Αρχίζω εγώ την προσπάθεια να με ακούσει και γυρίζει και μου λέει: "Πέρασε έξω". ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΚΑΙ του απαντά "από πού με βγάζεις έξω ρε; από το γραφείο του πατέρα σου, ή το δικό σου;"
Ο γίγας υποδιευθυντής μου απαντά: "Ακουσες τι σου είπα; Πέρασε έξω!" δυνατή φωνή και με στόμφο.
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΚΑΔΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΤΡΙΒΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ λέγοντας του "μην μου μιλάς εμένα έτσι".
Με χτυπά στο στήθος με τα χέρια του, ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΝΕΣΕ ΣΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΓΙΑΤΙ, ΕΙΠΑΜΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.
Τον πιάνει ο ΜΑΛΑΚΑΣ με όσο δύναμη έχει ακόμα, γιατί ξέρει ότι δεν θα αντέξει για πολύ και πέφτουν κάτι ψιλές, χοντρές όπως θέλετε, αλλά με εγκαταλείψαν οι δυνάμεις μου και έτσι έπεσα. Αλλά τον κρατώ από την καδένα του που ήταν και χοντρή και δεν έσπαγε. Ηταν από πάνω μου και εγώ από κάτω και συνέχιζε το πανηγύρι, δεν άντεχε ο Γίγας και μου δάγκωνε το χέρι νομίζοντας ότι με πόνο θα τον άφηνα. Του έβαλα το χέρι στο στόμα και όπως τον τραβούσανε από πάνω μου τον κόντραρα και σου λένε πάει τον έφαγε ο ΜΑΛΑΚΑΣ, (η προϊστάμενη) μου παίρνει το βιβλιάριο. Και μετά την συμπλοκή του το δίνει. Μου άπαντα ότι έχει δικαίωμα να μου το κράτησει και αν είμαι άντρας να μην φύγω, θα πάει στην αστυνομία και θα με καταστρέψει, δεν ξέρω με ποιον τα έβαλα;
Και νομίζοντας ότι εγώ θα έφευγα, είδε ότι δεν έφευγα και καλεί την αστυνομία. Οταν ήλθε η αστυνομία, τους λέει "συλλάβετε τον". Με είχε ήδη καταδικάσει ο μπαγλαμάς, και ζητά να φέρει το βιβλιάριο μου η προϊστάμενη και του λέει "εε, σε έξη μήνες τελειώνει η συντάξη του και θα δει"; Είναι και σε επιτροπή, βλέπετε, ο κύριος.
Του λέω με έσπρωξες και σε κοπάνησα αλλά με δάγκασες και εγώ κάνω για εξέταση ηπατίτιδας C, γιατί είχε αίμα στο στόμα, δεν έχω τίποτα μαζί σου αλλά ο πατέρας μου του κάνω περιτοναϊκή, του περνώ τρεις φορές την ημέρα τα ζάχαρα και κάνω συχνές εξετάσεις. Και επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου αλλά με την θέση που σε έχουν βάλει ήλθα να μου δόσεις μια λύση και εσύ την είδες ο κύριος ΓΑΜΑΩ. Κάνε μια εξέταση να δεις και εσύ μήπως συμβαίνει τίποτα. Εγώ λοιπόν με την καρέκλα τα έχω του διευθυντή. Θα πει
διευθύνω δεν ήθελες να με ακούσεις εεεεεεε;;; Και αν δεν μπορείτε, να παραιτείστε έτσι κάνουν οι σωστοί άνθρωποι. Κατάλαβες τώρα, αν θες όταν θα πετάξω την καρεκλα να κάθεστε επάνω, θα πετάξω μαζί με τη καρέκλα ή εσένα ή οποίον και οποια δεν σηκωθεί όταν την πιάσω να την πετάξω και θα πάει μαζί με την καρεκλα κάτω.

Αυτά μπροστά στην αστυνομία. Και τι γυρίζει και τι μου λέει; Άντε ρε με τόσες αρρώστιες σου την χαρίζω .
Του άπαντα ο ΜΑΛΑΚΑΣ εγώ δεν σου την χαρίζω. Και με ρωτά ο αστυνομικός θέλεις να του κάνεις εσύ μήνυση; Οχι απαντώ
εγώ δεν κάνω μηνύσεις αλλά θα θέμα θα πάρει έκταση ώστε να φέρουν γιατρούς γιατί τώρα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Αν έλθουνε και τα αλλά ταμεία στο ΙΚΑ τι θα γίνει;
Εγώ την Δευτέρα θα ξανάρθω και αν δεν μου δώσουν τα ΝΟΜΙΜΑ όπως λένε, πάλι θα έχομε τα ίδια. Οποίος και να κάθεται στην καρέκλα, αν δεν σηκωθεί, τα ίδια. Δεν κάνω πίσω και να μην με λυπάσαι. Τον εαυτό σας να λυπάστε γουρούνια.
Σήμερα λοιπόν μου υπέβαλε μήνυση ο Γίγας που δεν έχει το θάρρος να πει ότι με δάγκωσε, αλλά έστειλε την προϊστάμενη και προστατευόμενη του την ημέρα εκείνη και έψαχνε να δει αν παίρνω αγωγή για ηπατίτιδα C όταν μου περνάνε αίμα.
Βγήκε στα κανάλια και έλεγε ότι είναι ένας άνθρωπος 70 κιλά και εγώ ένα τέρας. Πάλι του είπα ότι είναι τυχερός γιατί δεν θα τον έπαιρναν από τα χέρια μου αν ήμουν καλά στην υγεία μου. Αυτά είναι τα είδατε και στα κανάλια.
Την Δευτέρα θα είναι ο υπουργός Υγείας ή ο Γιακουμάτος ο διοικητής του ΙΚΑ, εγώ πάλι στα κανάλια και πάλι θα δείτε τα ίδια. Βέβαια σήμερα μετά την μήνυση που μου υπέβαλε ζήτησε την απομάκρυνση του μέχρι να γίνει η ΕΔΕ και η μήνυση του.
Εγώ θα του την κάνω την ΕΔΕ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Και θέλω να πιστεύω ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου που έβγαλε ανακοινωση ότι είναι στο πλευρό του τι θα πουν την Δευτέρα; Αλλά δεν ξέρουν ότι οι πιο πολλοί γιατροί τους έχουν χεσμένους. Γιατί δεν απεργούν για καλύψουν τις κενές θέσεις ; Γιατί έχουν απλήρωτους τους ειδικευόμενους που απεργούν δυο μέρες τώρα;
Τώρα το θέμα δεν είναι για να βρω εγώ ένα ραντεβού αλλά να λυθεί το πρόβλημα για όλους μας. Και αν χρειαστεί και φυλακή ναι πάω, αγωγή δεν μου έκανε; Να μου κάνει μήπως με τα λεφτά που θα μου πάρουν να τα δώσουν μπας και προσλάβουν κανένα γιατρό;
ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΩΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ;; ΕΕΕΕΕΕ;

----------------------------------------------------------------------------------------------------

http://press-gr.blogspot.com/2008/04/blog-post_6173.html

4 σχόλια:

Marialena είπε...

Τηλέμαχε έσπασες το κακό σπυρί της γραφειοκρατείας στη διοίκηση του ΙΚΑ, αν βαστάνε τα κότσια σου χωρίς να σου έλθει κανένας νταμπλάς, μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί τους "ιθύνοντες"...

Χρηστάκο μου, να σε καλά βρε ψυχή που μας ενημέρωσες για αυτήν την περίπτωση με τον Τηλέμαχο. Σφαλιάρα θέλουν οι αναρμο-αρμόδιοι καρεκλοκεύνταυροι, το κέρατό μου.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΣΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ????Ε Λ Ε Ο Σ.....

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η πλάκα είναι ότι στις ειδήσεις μόνο αυτή η έκταση δεν αναφάνηκε. Και σε ένα δημοσιογραφικό πρωινάδικο πάλι είδα να στρέφονται ενάντια στον πολίτη οι δημοσιογράφοι.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Μαγκιά του φίλου μας
Ετσι θέλουν οι χοντρόκωλοι !!!
Το έχω σιχαθεί το ΙΚΑ το νταατζή τον πολιτών!!
Ενα κοινωνικό υπηρεσιακό καρκίνωμα είναι και τίποτα άλλο!!