2.4.07

ΤΑ ΜΑΤ ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ ΔΕΝΔΡΑ... οέο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ΜΑΤ επιτίθενται σε κατοίκους που δενδροφύτευαν έκταση του Πάρκου (δικαιοδοσίας της Νομαρχίας Αθήνας)

Γιατί τα ΜΑΤ προστατεύουν τα παράνομα συμφέροντα του Πανελληνίου Γ.Σ;

Τρεις συλλήψεις. Έκθετη η Νομαρχία και το Υπ. Δημόσιας ΤάξηςΔυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Σήμερα το πρωί Τα ΜΑΤ απώθησαν τους εκατοντάδες κατοίκους που έκαναν τη δενδροφύτευση, ξεφύτεψαν (!) όλα τα δέντρα που είχαν φυτευτεί και κατάσχεσαν τα κηπουρικά εργαλεία της δενδροφύτευσης ως «πειστήρια» του «εγκλήματος».
Η δενδροφύτευση είχε εξαγγελθεί από την Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως στις 11:00 π.μ. και αφορούσε έκταση μέσα στο Πεδίον του Άρεως, εκτός του Πανελληνίου, δικαιοδοσίας της Νομαρχίας Αθήνας.

Η περιοχή δενδροφύτευσης μέσα στο Πάρκο στην πλαϊνή πλευρά του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου αφορούσε ένα επίμαχο σημείο που ο Πανελλήνιος έχει ανοίξει παρανόμως μια μεταλλική πόρτα. Η πόρτα αυτή χρησιμεύει για τροφοδοσία των αθλητικών εγκαταστάσεων, εστιατορίων κλπ. Τα οχήματα τροφοδοσίας-φορτηγά κλπ μπαίνουν βαθειά μέσα στο Πάρκο για να φτάσουν στην πόρτα τροφοδοσίας. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί στο Πάρκο παίζουν παιδιά και κάνουν ποδήλατο, κυκλοφορούν υπερήλικές ενώ δίπλα ακριβώς από αυτή την παράνομη δίοδο του Πανελληνίου υπάρχει παιδική χαρά. Η παράνομη αυτή δίοδος του Πανελληνίου, κατά την Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως, πρέπει να κλείσει.
Αυτό που είναι προκλητικό αφορά τα κτίρια που τροφοδοτεί η δίοδος. Πρόκειται για 5 κτίρια που έχει κτίσει παράνομα ο Πανελλήνιος καταπατώντας 5 στρέμματα του Πάρκου την περίοδο 1999-2000 και για τα οποία έχουν εκδοθεί 5 πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων από την Πολεοδομία Αθήνας (περίοδος 2000-01) και για τα οποία ο Δήμος Αθηναίων δεν έχει ενδιαφερθεί.

Μπροστά στην έκδηλη αδιαφορία της Νομαρχίας Αθήνας να περιφρουρήσει την ιδιοκτησία της από την παράνομη διέλευση των οχημάτων του Πανελληνίου οι κάτοικοι επιδίωξαν να δενδροφυτέψουν τη δίοδο που βρίσκεται μέσα στο Πάρκο, δικαιοδοσίας της Νομαρχίας της Αθήνας, δηλαδή έναν χώρο στον οποίο δεν έχει δικαιοδοσία ο Πανελλήνιος.
Οι κάτοικοι βρήκαν μπροστά τους τα ΜΑΤ παραταγμένα μπροστά στην πόρτα του Πανελληνίου. Δεν έδωσαν σημασία και άρχισαν να ανοίγουν λάκκους για την αναδάσωση. Εντελώς απρόκλητα η αστυνομικός που ήταν υπεύθυνη των ΜΑΤ έδωσε την εντολή «απωθήστε τους». Οι κάτοικοι μάταια ζήτησαν να μάθουν το λόγο και βάσει ποιας νομικής διάταξης απαγορεύεται η δενδροφύτευη μέσα στο Πάρκο. Μπροστά στη σθεναρή διαμαρτυρία των κατοίκων κλήθηκαν ενισχύσεις και ήρθαν άλλες δυο διμοιρίες των ΜΑΤ με πλήρη εξοπλισμό που απώθησαν του κατοίκους και ξερίζωσαν (!) τα δέντρα που είχαν φυτευτεί.
Συνέλαβαν μάλιστα και πέρασαν χειροπέδες σε τρείς κατοίκους γιατί έσκαβαν λάκκους, χωρίς να προβάλουν καμία αντίσταση.

Οι συλληφθέντες είναι οι Θεόδωρος Κοκκινάκης και Αχιλλέας Σαϊντ (μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως) καθώς και η Μαρίνα Βήχου Διαμερισματική Σύμβουλος 6ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων.

Ας σημειωθεί ότι μαζί με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους ήταν και οι: Μαρκέτης Κώστας (Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας), Βέρα Καραγιάννη (Διαμερισματική Σύμβουλος 6ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων), Άννα Φιλίνη (Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αθηναίων), Τάσος Κρομμύδας (Οικολογική Αθήνα) καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και άλλων συλλόγων της Αθήνας.

Οι κάτοικοι συντεταγμένα συγκρότησαν πορεία και κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το Πάρκο είναι του λαού και όχι τσιφλίκι του Κυριακού» και καταγγέλλοντας από τα μεγάφωνα τόσο το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την απροκάλυπτη προάσπιση των παράνομων συμφερόντων του Πανελληνίου ΓΣ και του Προέδρου του κ. Μίνωα Κυριακού, όσο και τη Νομαρχία Αθήνας και το Δήμο Αθηναίων για την αδιαφορία τους απέναντι σε έναν σπάνιο και πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου.

Στο αστυνομικό τμήμα προσήλθαν και απαίτησαν ματαίως την απελευθέρωση των συλληφθέντων ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης και ο Αλέξης Τσίπρας (Ανοιχτή Πόλη).

Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής (έσκαβαν λάκους μέσα στο Πάρκο) και διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας (!) (Το Πάρκο ανήκει στη Νομαρχία Αθήνας).

Τελικά οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και θα προσαχθουν με την αυτόφωρη διαδικασία αύριο Δευτέρα 2/4/07 στις 12:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Αθήνα 1 Απριλίου 2007Πληροφορίες: 6974185330

Το ΔΤ υπάρχει και στο http://www.asda.gr/elxoroi/DTsynton2.htm#Απρ07δενδροφ

Πληροφορίες για το Πεδίον του Άρεως: http://www.asda.gr/elxoroi/arews.htm

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Kι ομως...εγινε και αυτο...

JustAnotherGoneOff είπε...

Τι παρανοϊκό και ηλίθιο είναι αυτό;
Για όνομα!

Polykarpos είπε...

ΑΝΑΠΛΑΘΟΝΤΑΣ & ΤΣΙΜΕΝΤΟ-ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΣ στο ΠΕΔΙΟΝ του ΑΡΕΩΣ πάντα δε
ταύτα
“ΑΝΑΛΩΜΑΣΙ της ΒΛΑΣΤΗΣΕΩΣ”.Αθήνα, Μαιος 2010Αγαπητοί συμπολίτες Εννομου συμφέροντος.
Κάτοικοι του περιβαλλοντικά καταπονημένου κέντρου της Αθήνας, ιδιοκτήτες ακινήτων, φορολογούμενοι, επανερχόμαστε με νέο φυλλάδιο για το Πεδίο του Άρεως, αυτή τη φορά για την ιστορία και τη νομοθεσία που το διέπει για να κατανοηθούν πλήρως οι λόγοι της αντίδρασης μας.

Πώς υπολογίσθηκαν τα 60 στρέμματα δηλαδή το ¼ της συρρικνούμενης δασικής εκτασης των 235 Στρεμ.; Από πραγματογνώμονα αρχιτέκτονα που δούλεψε επί πολλούς μήνες με τα τοπογραφικά σχέδια, και κυρίως με μακροχρόνια γνώση του αντικειμένου. Σε τέτοιας μορφής «Δημόσια εργα» χρειάζεται ειδικευμένους ανθρώπους η αντιπαράθεση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλων των βαθμών, την οποία ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζής, που μελέτησε τις ενστάσεις μας ενεργοποιήθηκε περί των Αυθαιρέτων.
Πολλοί εξέχοντες πολίτες και 25 Αθηναίοι δικηγόροι και καθηγητές πανεπιστημίων με πρώτο τον καθηγητή και πρώην υπουργό και δικηγόρο Γεώργιο- Αλέξανδρο Μαγκάκη, έχουν υπογράψει εδω και μήνες κείμενο διαμαρτυρίας και θα ακολουθήσουν κι άλλοι.......
Προς το παρόν ασχολούμαστε με μετρήσεις και επιμετρήσεις για να αποδείξουμε το εύρος της περιβαλλοντικά εγκληματικής «Σφράγισης – συμπίεσης γης & εδάφους» και ενταφιασμού Δομικών υλικών και κατασκευών ΜΠΕΤΟΝ 5-6,000 κυβ.μέτρων στην αιωνόβια αναγνωρισμένη κεντρική δασική έκταση του Μνημειακού - Ιστορικού Πεδίου του Άρεως της πρωτεύουσας.

http://kyameftopedioareos.blogspot.com
http://expaganus.wordpress.com/2009/06/11/pedio-arews

"Καί τούς πονηρούς μή ποτ' αύξαν' εν πόλει κακοί γάρ εμπλησθέντες ή νομίσματος, ή πόλεος εμπεσόντες είς αρχήν τινά, σκιρτώσιν αδόκητ' ευτυχησάντων δόμων - “Ευριπίδου Ερεχθεί"