24.10.06

Η ΗΧΩ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ Νο 2...Πάμε Νομαρχία γλυκιά μου; ΜΠΕΕΕΕΣας παρουσιάζω σήμερα ένα «συνοπτικό οδηγό σίγουρης εκλογής» για μελλοντικούς Νομαρχιακούς Συμβούλους.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΩΤΗ:
Αρχικά διεκδικείς το χρίσμα του ΠαΣοΚ ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου «Πέρα Βρύσης». Εκεί αν είσαι …τυχερός, σε κόβει η «λαχανί (γιατί το πράσινο ξεθώριασε) κομματική ηγεσία» με τη Δημοτική, Νομαρχιακή ή -αν είσαι γκαντέμης φτάνεις μέχρι- την Περιφερειακή της λαιμητόμο.
[Συγχαρητήρια που σας έκοψαν! Περάσατε με επιτυχία το αρχικό στάδιο!...]
Ακολούθως ως «κομμένος» τρέχεις σε καφενεία, ψησταριές και πανηγύρια αλλά και σε μνημόσυνα και εγκαίνια μαγαζιών και τους καταγγέλλεις, εκφράζοντας την απειλητική θέλησή σου να κατεβάσεις ανεξάρτητο συνδυασμό!
Δυναμική εκλογής μπορεί να μη δημιουργείς έτσι, όμως η μπεσαμέλ ψυχολογία και η σαντιγί ιδεολογία των νερόβραστων λαχανί στελεχών, οδηγεί στην εκτίμηση ότι έτσι «κινδυνεύει η ενότητα»!...
Τότε ο υποψήφιος Νομάρχης-Διαίτης, που έχει στο μεταξύ «μιληθεί»… σε βάζει υποψήφιο Νομαρχιακό Σύμβουλο, για να …σωπάσεις! Όμως δεν σταματάς εδώ. Απαιτείς -γιατί, η δακρύβρεχτη λογική της ενότητας του χώρου έχει στο μεταξύ κυριαρχήσει- εγγυήσεις για μια εκλόγιμη θέση και επιπλέον την πρωτιά, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, στα εκλογικά τμήματα του Δήμου «Πέρα Βρύσης», για να αποκατασταθεί το «τρωθέν κύρος» σου!...
…όλα γίνονται όπως τα ζήτησες με μαθηματική ακρίβεια και την νύχτα των εκλογών χάνεσαι με καλοφορεμένο το πλατύ σου χαμόγελο, μέσα στις αγκαλιές και τα φιλιά του πλήθους με μουσική υπόκρουση βελάσματα και εφέ την τσίκνα γουρνοπούλας τσικνιστής…

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ:
Αυτός ξεκινάει από τα στέκια που είναι στα καλντερίμια εκεί πλάϊ στο θρόνο του απερχόμενου. Αν ήσουν θαμώνας εκεί, ξέρεις! Όχι τον τρόπο να εκλεγείς αλλά τον τρόπο που «ροκάνιζε ο άλλος»… π.χ. πως κατέβαζε τα ποτάμια και πότιζε τα …γκαζόν της καμπίσιας ξηρασίας (αφραγκίας…) τα δικά του αλλά και των δικών του (που και που), ενισχύοντας και την προίκα αγάμων κορασίδων…
Κι αφού ξέρεις… κι αυτός ξέρει ότι ξέρεις…κι αν χρειαστεί του θυμίζεις (που και που) τη γνώση σου… η δουλειά κλείνει εύκολα!...Μη και πάθεις καμιά κρίση κι ανοίξεις το στόμα σου, γιατί είσαι και κυκλοθυμικός και ψιλοοργίλος και κομματάκι «νευρικός εραστής»… Είναι κι εκείνα τα κούφια (δόντια) σου, που είναι ασφράγιστα και μυρίζουν άσχημα (εκλογικό προσόν κι αυτά!…).Κι ο εκβιασμός σου πιάνει τόπο, γιατί άλλο είναι το να τα λέει ένας κομμωτής κι άλλο ένας καράφλας!...πιάσε τ’ αυγό και κούρεφτο μετά!
Αυτός ο δρόμος μπορεί να φέρει ακόμη και πρωτιά στις εκλογές… και ροζ βιωματάκια, που σου κάνουν ζάχαρη, τη ζωή την άχαρη, (που στερήθηκες)…
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε προειδοποιώ όμως ότι είναι οδηγία για δυνατά κόλπα αυτή, δεν παίζεται εύκολα από πρωτάρηδες!

ΟΔΟΣ ΠΙΠΙΝΟΥ:
Είναι σαφές ότι η οδός αυτή οδηγεί στη Νομαρχία αλλά περπατιέται μόνο από «πιπίνια». (Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε). Μην περιμένεις να την διαβείς:
●αν δεν φτιάχνεσαι με την «αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι»-θυμάσαι τη Μιμή που μελετούσε Κούντερα, τότε;…
●αν δεν είσαι κάτι βολικό στο φύσημα του αέρα, ελαφρύ σωματικά και συνειδησιακά (καλά απ’ αυτό είσαι σίγουρα, αφού αναζητάς δρόμους για την εξουσία…)
Αν όμως είσαι; Τότε θα βρεθεί ο «Νέος» Πολιτικός, που στηρίζει -τάχαμ- τους νέους, που θα γίνει σημαιοφόρος, για το σπάσιμο των στεγανών στην εξουσία, για την καταπολέμηση της ανδροκρατίας, κτλ κτλ…(…και πόσες «σημαίες εμπορικής-πολιτικής ευκαιρίας» δεν θα βρει να σηκώσει για τη ροζ χάρη σου!!!...) και θα σου πει: «Πάμε Νομαρχία, γλυκιά μου;…»

Εδώ τελειώνω το γαργαλιστικό κειμενάκι. Κι αν κατάντησα σαν την κουτσομπολίστικη espresso συμπαθάτε με, δεν φταίω εγώ. Πως αλλιώς να πεις τα «έργα και τις ημέρες τους;» Άντε τελειώνοντας να σας αφιερώσω ένα ποιηματάκι:

Προς υποψήφιο/α
Χαμογελώντας με κοιτάς
από την αφίσα μέσα
να σε ψηφίσω μου ζητάς…
Τι λες μωρέ/ή μπουχέσα! Στο δρόμο όπως περπατώ
άλλη δεν βλέπω μούρη,
παντού εσένα συναντώ.
Χαρά στο κελεπούρι!

Πες μου ένα λόγο να σε ψηφίσω
τα έχω πάρει, θα σε μαυρίσω. Πες μου ένα λόγο να σε ψηφίσω.
Τα έχω πάρει, θα σε ……….

(το Θεϊκό ποίημα είναι του panicroom)

Δεν υπάρχουν σχόλια: