16.3.06

οι κότες που έτρωγαν ψάρια…

Η βιομηχανική πτηνοτροφία και το διεθνές εμπόριο πουλερικών έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την εξάπλωση του ιού
Αδίκως κατηγορούνται τα άγρια πουλιά για την ασθένεια, αναφέρει νέα μελέτη.
Ο ιός Η5Ν1εξελίχθηκε μέσα σε μονάδες εντατικής πτηνοτροφίας στην Ασία και διαδόθηκε με τις εξαγωγές ζωντανών πουλερικών και τη χρήση περιττωμάτων για λίπασμα.
Η δημοσιοποίηση της έκθεσης από την ομάδα πίεσης Grain, ακολούθησε την είδηση ότι ο ιός ανιχνεύθηκε σε φάρμα με γαλοπούλες στην ανατολική Γαλλία. Παρόλο που η φάρμα είναι κοντά στο σημείο που βρέθηκαν δυο μολυσμένες άγριες πάπιες, όλες οι γαλοπούλες (και οι 11000)ήταν κλεισμένες μέσα στο πτηνοτροφείο, χωρίς να έχουν επαφή με άγρια πουλιά.
Η οργάνωση BirdLife υποστηρίζει πως η διάδοση του ιού στη Ρωσία, το περασμένο καλοκαίρι, που γενικώς θεωρείται αποτέλεσμα των μετακινήσεων αποδημητικών πουλιών, συνέβη τη περίοδο που τα πουλιά χάνουν μέρος του φτερώματος τους και ήταν ανίκανα να πετάξουν, ενώ η παρουσία της νόσου στη Νιγηρία εκδηλώθηκε σε βιομηχανική φάρμα μακριά από τις διαδρομές των αποδημητικών πουλιών.

* Τα αποδημητικά πουλιά κινούνται πάντα στον άξονα Βορρά-Νότου, ενώ η επιδημία
εξαπλώνεται στον άξονα Ανατολή-Δύση. Άρα τα αποδημητικά πουλιά ΔΕΝ είναι
υπεύθυνα για την εξάπλωση της γρίπης.

* Όταν έγινε η εξάπλωση Ασία - Τουρκία – Ελλάδα - Γερμανία – Γαλλία τα αποδημητικά πουλιά δεν κινήθηκαν καν. Δεν είναι η εποχή τους.

* Ο ιός "μεταπήδησε" πολύ γρήγορα από το ένα μέρος στο άλλο. Κανένα ζώο δεν μπορεί να μεταφερθεί τόσο γρήγορα - εκτός από τον άνθρωπο με αεροπλάνο (άντε να σκοτώσουμε και μερικούς ανθρώπους τώρα). Άρα μάλλον ο ιός υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Εκδηλώθηκε όμως τώρα γιατί ειδικά αυτήν την χρονιά είχαμε εξαιρετικά βαρύ χειμώνα στην Ευρώπη. Το κρύο αποδυνάμωσε τις αντιστάσεις των άγριων πουλιών και επέτρεψε στον ιό να εκδηλωθεί.

* Ο ιός είναι μετάλλαξη ενός άλλου – σχετικά ακίνδυνου - ιού, που υπάρχει στα ψάρια. Η μετάλλαξη οφείλεται σε ανθρώπινη δραστηριότητα - τα κοτόπουλα τρέφονται εδώ και δεκαετίες με ιχθυάλευρα. Επαναλαμβάνω: τα κοτόπουλα τα τρέφουμε εμείς με υπολείμματα ψαροσφαγείων (εντόσθια, κεφάλια κλπ.).

* Το ίδιο είχε γίνει με την νόσο των τρελλών αγελάδων. Αυτή προκλήθηκε γιατί κάποιος άλλος ιός μεταλλάχθηκε στις αγελάδες, αφού εμείς τις είχαμε αναγκάσει να φάνε υπολείμματα σφαγείων. Δηλαδή αφού εμείς αναγκάσαμε τις αγελάδες σε κανιβαλισμό!

* Τόσο στις αγελάδες όσο και στα πουλιά οι επιστήμονες φιμώθηκαν επί μήνες (!), γιατί αν έβγαινε βρώμα ότι οι ζωοτροφές είναι υπεύθυνες για τις 2 αρρώστιες, θα βλάπτονταν οι εταιρείες παραγωγής. Είναι απείρως φθηνότερο να ρίξεις την ευθύνη στα αποδημητικά και να μπορείτε να τρώτε εσείς φτηνά μπριζολάκια στις χασαποταβέρνες.
Μην ξεχνάμε, ότι τα υπολείμματα των σφαγείων (κόκαλα, κρανίο, δέρμα, λίπος, εντόσθια, αίμα) πολτοποιημένα αποτελούν την μακράν (!) φθηνότερη "πρώτη ύλη" για ζωοτροφές και καλλυντικά.
Νομίζετε ότι μπορείτε να τρέφετε αγελάδες, κότες και ψάρια με πολτό από αγελάδες, κότες και ψάρια και να μην μεταλλάσσεται κανένας ιός;

Ας συνεχίσουν λοιπόν οι γιατροί να ψάχνουν για εμβόλιο, ας συνεχίσουν οι υγειονομικοί να ρίχνουν ζώα σε λάκκους και κρεματόρια, ας συνεχίσουν οι παραγωγοί να ταΐζουν ζώα με τον εαυτό τους …

11 σχόλια:

vasvoe είπε...

Να πούμε πως το δεύτερο μέρος του ποστ ανήκει στον old skipper...

Alpha είπε...

φιλε είναι τρομακτικά αυτά που λες

είμαι αρκετά στη βιομηχανία τροφίμων και πολλά μπορώ να τα επιβεβαιώσω

π.χ. οι κότες τρέφονται με ιχθυάλευρα κλπ

ξέρεις καμιά πηγή που να αναφέρει πιο επίσημα τις έρευνες που επικαλείσαι?

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

Vasvoe,
Το κείμενο αυτό είναι μια συρραφή-επεξεργασία 2 mail που έλαβα από φίλους μου.
Με ενδιαφέρει να αναπαράγω-αναμεταδίδω ό,τι διαβάζω και το κρίνω «άξιο λόγου».

Το μόνο που βρίσκεις να σχολιάσεις σ’ αυτό το κείμενο είναι ό,τι μέρος του «ανήκει» σε άλλον;
Τέλος πάντων, η φιλολογία περί «ιδιοκτησίας» κειμένων, λόγων και πληροφοριών (ακόμη και όταν είναι απλά καταγγελτικά κείμενα , όπως αυτό εδώ) και μάλιστα από ανθρώπους που το μόνο που έχουν να πουν για τα «καταγγελλόμενα» είναι το να δείχνουν…το δάχτυλο, με αφήνει παγερά αδιάφορο!
Άλλωστε έχω γράψει στο blog μου στο profil : αναδημοσιεύστε οποιοδήποτε από τα κείμενα μου χωρίς ενημέρωσή μου…γιατί με νοιάζει το φεγγάρι και όχι το δάκτυλο.
Με ενδιαφέρει να κυκλοφορεί οτιδήποτε μπορεί να βάζει σε κίνδυνο τη χειμέρια νάρκη των μαζών.
Κατάλαβες;
Ενημέρωσε λοιπόν τον old skipper ότι τα στοιχεία αυτά διακινούνται…ασύδοτα 

Mosaic,
Όπως φαίνεται και από τα προηγούμενα αυτό που θυμάμαι τώρα ήταν αυτά τα mail και ότι σχετικά άρθρα θα βρεις στο www.eksegersi.gr.
Αν θυμηθώ ή βρω κάτι άλλο με πηγές θα το αναφέρω εδώ

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

άλλο ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα για να προάγει ένα μη-ορθόδοξο προβληματισμό θα βρείτε εδώ:

http://www.oikologos.gr/News2006/0275.html

Ναταλία είπε...

Την καλημέρα μου....και τα σέβη μου....

Όταν έλεγα κι εγώ ότι δεν πάει σωστά το πέταγμα με τον ιό , με κοίταγαν σαν από άλλο πλανήτη...

Όχι ότι με πείραξε, συνηθισμένα τα βουνά....

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

Καλημέρα Νatalia
Δεκτά τα σέβη σου :)
Δέξου και τα δικά μου:))

Lion είπε...

Καλησπερα. Οντως το 2ο μισο του κειμενου σου ειναι δικο μου. Δεν εχω απολυτως κανενα προβλημα. Μπορεις να παρεις απο τα κειμενα μου οτι σου αρεσει, μπορεις να αναφερεις το ονομα μου η οχι. Προσωπικα αδιαφορω. Το μπλογκ μου επιτηδες δεν εχει κανενα copyright.
Ιδιως σε θεματα που αφορουν την ζωοφιλια / προστασια των ζωων, σε παρακαλω να παιρνεις τα κειμενα μου και να τα αναμεταδιδεις. Και εσυ και οποιος αλλος θελησει. Οσο περισσοτεροι - τοσο καλυτερα. Και επαναλαμβανω: αδιαφορω αν αναφερεις το ονομα μου η οχι. Στους τομεις που εγω θελω να ειμαι ονομαστος και διασημος, ειμαι ηδη.
Σε παρακαλω μονο να μην φερεσαι ετσι σε μια συν-μπλογκερ. Δεν σου ειπε τιποτα φοβερο η vasvoe, ουτε σε εθιξε πουθενα. Μια πληροφορια εδωσε ο ανθρωπος - εστω ασημαντη. Εσυ επρεπε να την "διδαξεις" περι ελευθεριας, ασυδοσιας, blogging και αλλων τινων;
Χαλαρωσε, δεν σε κυνηγαει κανενας. Ειχα δει το ποστ σου σχεδον αμεσως μολις ανεβηκε (πολυ πριν την vasvoe). Επιτηδες δεν θελησα να ειμαι ο πρωτος που θα σχολιασει. Ξανα-χαλαρωσε.

Στο "ζουμι" της υποθεσης, που ειναι φυσικα τα ζωα, ο ιος και οι πληροφοριες που ζητας: Τις πληροφοριες περι αποδημητικων, δρομολογιων κλπ. τις πηρα απο το εβδομαδιαιο γερμανικο περιοδικο με την μεγαλυτερη κυκλοφορια. Λεγεται Focus και η ιστιοσελιδα του ειναι www.focus.de (στα γερμανικα). Στο αρχικο κειμενο του μπλογκ μου δινω την ημερομηνια εκδοσης. Επισης στα σχολια που εγιναν στο ποστ μου υπαρχουν καποιες - ενδιαφερουσες ισως - επεξηγησεις και μια διορθωση.

Οι πληροφοριες περι ιχθυαλευρων, ζωικου πολτου κλπ. προερχονται απο 2 πηγες. Η μια ειναι ενημερωτικο φυλλαδιο της πολης που μενω (επισης στα γερμανικα). Η δευτερη ειναι προσωπικη εμπειρια.

Επειδη αυτα που γραφω εγω εχουν την Γερμανια σαν σημειο αναφορας (εδω στην Γερμανια ζω), καλο θα ηταν να διασταυρωνε καποιος τις πληροφοριες για την Ελλαδα. Μια βολτιτσα μεχρι τα Μεγαρα και μια επισκεψουλα σε ενα ορνιθοτροφειο κοστιζει 1 ωριτσα μονο.
Αν χρειαστεις περισσοτερες πληροφοριες, πες μου.

Lion είπε...

Συγνωμη, μολις ειδα οτι το ποστ στο μπλογκ μου ειναι "χαμενο" σε αρκετα αλλα, ασχετα ποστ. Για κατ' ευθειαν προσβαση στο συγκεκριμενο ποστ, πατησε εδω.

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

oldskipper
Χαρά μου που ήλθες απ' το φτωχικό μου, κυρίως γιατί τώρα μπορώ να βρω κι εγώ το δικό σου, που το αγνοούσα.
Τώρα θα δεις αντιγραφές που έχεις να φας :)

Στα σοβαρά τώρα: Σε τιμά το παραπάνω σου σχόλιο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι με βρίσκω λάθος στο αρχικό μου...
Σημασία πάντως έχει που κοιτάμε το φεγγάρι...
Να είσαι καλά εκεί στην ξενιτιά

Lion είπε...

Συμπληρωματικες πληροφοριες: με γνωμονα το κερδος εχουμε φτασει να ταιζουμε τα ζωα που τρωμ(τ)ε με οτι μας ερχεται πιο φτηνα. Τα ψαρια στα ιχθυοτροφεια τρεφονται με υπολειμματα σφαγειων απο κοτοπουλα (η φυση ομως δεν τα εχει προετοιμασει για κατι τετοιο).

Η διαστροφικοτερη ανακυκλωση. Σφαζουμε ψαρια, με τα οποια ταιζουμε κοτοπουλα, τα οποια κοτοπουλα σφαζουμε για να ταισουμε τα ψαρια.

Και μετα απορουμε γιατι ξεφυτρωνουνε μεταλλαγμενοι ιοι.

Πηγες: α) προσωπικη εμπειρια απο ιχθυοτροφεια. β) πριν πολλα χρονια ειχε γραψει 1-2 βιβλια ο Νικος Μαργαρης (καθηγητης Παν. Αιγαιου). Τα βιβλια περιεχουν πολλα αρθρα σχετικα με την οικολογια. Σε 1-2 αρθρα αναφερονται και αυτες οι τροφικες αλυσιδες.

Πολυ θα ηθελα να μαθω την γνωμη του mosaic, που ειναι ανθρωπος της δουλειας.

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,....
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια....