19.3.08

Έλληνας Gay, Μητροπολίτης Σαν Φραντσίσκο

Ενα κείμενο που δημοσίευσα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ ΣΤΙς 18-5-2005 (πηγή το KALAMI.NET)
Αναδημοσιεύεται σήμερα με την οργή που μου προκάλεσε μια χούφτα ραμολιμέντα, που με μαύρα ράσα κρύβουν ροζ στριγκάκια και ζαρτιέρες,
όταν ME ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ, μέσω της TV ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ,
"ΠΟΡΝΗ"...

...ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ....

Υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ο νέος μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου, Γεράσιμος ("Τζέρρυ")

Προεξάρχοντος του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Δημήτριου, έγινε το Σάββατο 2 Απριλίου 2005, η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου, Γεράσιμου ("Τζέρρυ"), που εξέλεξε η «Αγία και Ιερά Σύνοδος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, στις 22 Φεβρουαρίου 2005, για την χηρεύουσα θέση του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας και των δυτικών πολιτειών των ΗΠΑ. Υπ’ όψη ότι εκεί έχουν την έδρα τους και οι μεγάλες οργανώσεις Gay (η Ομοσπονδία τους ονομάζεται «Μέγας Αλέξανδρος») και Lesbian της χώρας.

Η ενθρόνιση έγινε με την συμμετοχή εκπροσώπων των Οργανώσεων Gay και Lesbian, που έχουν έδρα το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας (Gay By the Bay, San Francisco Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Community Center and Different Spokes San Francisco).

Επίσης συμμετείχαν Gay -και μη- Eλληνοαμερικανοί μητροπολίτες κι επίσκοποι, ομογενειακοί παράγοντες, άρχοντες του Πατριαρχείου, πλήθος κόσμου (τουλάχιστον 1.500, σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle- ανταπόκριση Associated Press, που μετάδωσαν ή δημοσίευσαν αρκετά ΜΜΕ σε διαφορετικές Πολιτείες και πόλεις των ΗΠΑ).

Η ενθρόνιση έγινε από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ο οποίος επέδωσε την ποιμαντορική ράβδο στο νέο Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου, κατά την διάρκεια σύντομης τελετής στο προαύλιο του καθεδρικού της Αναλήψεως, στην πόλη 'Οκλαντ. Ακολούθησε η κυρίως τελετή μέσα στο ναό και το επίσημο γεύμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του καθεδρικού ναού.

Ο 59 χρονών Μητροπολίτης Γεράσιμος ("Τζέρρυ"), τακτικό μέλος της Κοινότητας Gay Βοστώνης στο παρελθόν, στην ομιλία του στην τελετή της ενθρόνισης, υποσχέθηκε ότι θ' ασχοληθεί, εκτός των άλλων, με ζητήματα της νεολαίας.
Την Κυριακή 3 Απριλίου ο μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, χοροστάτησε στην πρώτη του αρχιερατική Θ. Λειτουργία, στον καθεδρικό του Ευαγγελισμού, στο Σαν Φρανσίσκο, όπου και η έδρα της Μητρόπολης ( 372 Santa Clara Avenue, San Francisco, CA 94127).

Στην Μητρόπολη υπάγονται οι Πολιτείες: Καλιφόρνια, Αλάσκα, Αριζόνα, Ουάσιγκτον, Χαβάη, Όρεγκον, Νεβάδα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος (Μιχαλέας) γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1945 στην Καλαμάτα, όπου και αποφοίτησε από το γυμνάσιο. Τον Σεπτέμβριο του 1969 γράφηκε στο Ελληνικό Κολέγιο στο Μπρουκλάϊν της Μασσαχουσέτης, από το οποίο αποφοίτησε αριστούχος το 1973. Συνέχισε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, όπου και έλαβε το 1976 τον τίτλο του Μαγίστρου της Θεολογίας μετά διακρίσεως.

Στις 16 Δεκεμβρίου του 1979, χειροτονήθηκε Διάκονος και διορίστηκε ως Αρχιδιάκονος του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, έως και το 1996. Έχει υπηρετήσει ως Αρχιδιάκονος τρεις Αρχιεπισκόπους Αμερικής.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2001 εξελέγη ως βοηθός Επίσκοπος του αρχιεπίσκοπου Δημήτριου, από την «Αγία και Ιερά Σύνοδο» του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στις 22 Φεβρουαρίου 2005, Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου.

Όπως είναι γνωστό στις ΗΠΑ, το Οικουμενικό Πατραρχείο Κων/λης, έχει αρκετούς μητροπολίτες ομοφυλόφιλους, όπως τους Ιάκωβο (Σικάγου), Σωτήριο (Καναδά), Ησαΐα (Ντένβερ), Αθηναγόρα (Παναμά), κ.ά., αλλά κι επισκόπους.


Tι αναφέρουν τ' αμερικανικά ΜΜΕ


*Η Εφημερίδα «San Francisco Chronicle» έγραψε: «ο Γεράσιμος είχε επίσης την άποψη για το κατά πόσο θα πρέπει να επιτραπεί στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να παντρεύονται ότι θα πρέπει να έχουν τα οφέλη και τα δικαιώματα της πολιτείας αλλά αυτή δεν είναι μία ιερή ένωση που θα έχει τις ευλογίες της Εκκλησίας μας. Αλλά έχουν το δικαίωμα να ζητούν πολιτικό γάμο, στο πνεύμα της Αμερικανικής Δημοκρατίας».

* Δηλώσεις του Mητροπολίτη δημοσιεύτηκαν και στην εφημερίδα "Los Angeles Times" γιά "Desperate Housewives" (η αγαπημένη του τηλεοπτική σειρά), τον πόλεμο στο Ιράκ, ομοφυλόφιλους, ευθανασία κ.ά.

* Όπως δήλωσε η Jadine Louie, καλιτεχνική διευθύντρια της ορχήστρας «Τhe San Francisco Lesbian & Gay Freedom Band», που ιδρύθηκε στα 1978, με την ευκαιρία του γεγονότος θα συμμετάσχει -η ορχήστρα- μαζί με τις 6χρωμες σημαίες των Οργανώσεων (the rainbow flag, a symbol of gay and lesbian pride), σ' εορταστικές εκδηλώσεις, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά της για την μητροπολιτοποίηση ενός Gay, Ελληνο-Αμερικανού κληρικού. Αναφερόμενη στις δηλώσεις του νέου Μητροπολίτη για το καυτό ζήτημα (ειδικά στην Καλιφόρνια) του (πολιτικού) γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων, έκφρασε την μεγάλη ικανοποίησή της για τις «θετικές, προοδευτικές τοποθετήσεις του Μητροπολίτη».


Λοιπόν, αδελφοί;

Εκεί λένε: «Επιτέλους, ένας Μητροπολίτης προοδευτικός!», «Υπέρ του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ο νέος μητροπολίτης!» …

Εδώ λένε…(σιγά μην τους κάνω την χάρη να επαναλάβω όσα λένε για τους ομοφυλόφιλους).

Τελικά θα μου πει κανείς ποια είναι η άποψη ( Η ΤΕΛΙΚΗ, Η ΜΙΑ…) του Ορθόδοξου Χριστιανισμού για τους ομοφυλόφιλους;…

Άλλα λένε εδώ και άλλα στις ΗΠΑ;

Μια γειτονιά είμαστε πια και μαθαίνουμε, ακόμη και στον Πύργο, όσα συμβαίνουν και στο Σαν Φρανσίσκο και αλλού…(ας είναι καλά το Ελληνοαμερικάνικο www.Kalami.net ).

3 σχόλια:

Pan είπε...

Καλησπέρα.

Ξέρω, θα επαναλάβω ένα στερεότυπο, αλλά...τι να μας πουν τώρα και τα
Αμερικανάκια.

Skinious είπε...

Πόρνη είσαι ΜΟΝΟ για την εκκλησία. Αποποιήσου τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία και τότε όλα θα είναι ΟΚ. Ειλικρινά δεν μπορώ να σας καταλάβω εσένα και τον ΠΡΕΖΑ

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

Καλόοοοο

Ο καθένας μπορεί να λέει τον άλλο ΠΟΡΝΗ μέχρι που ο άλλος να τον αποποιηθεί...

ΒΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤ ΠΟΡΝΕΣΣΣΣΣ

(αποποιήσουμε και δεν ισχύει)

ΒΡΕ ΑΕΙ ΣΥΧΤΗΡΡΡΡΡΡΡΡΡ