31.3.08

Όταν ο Μπαχ συναντά το ρεμπέτικο....

Μια πρωτότυπη εκδήλωση από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Όταν ο Μπαχ συναντά το ρεμπέτικο

Την ερχόμενη Κυριακή στο «Αγροτικόν»

(Λεβεντοχώρι Ηλείας)

Τι μπορεί να συμβεί όταν η μουσική του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ συναντά το ρεμπέτικο τραγούδι; Θα το δούμε σε μια πρωτότυπη εκδήλωση που οργανώνει την ερχόμενη Κυριακή το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Όπου αυτή η παράδοξη συνύπαρξη δεν είναι το μόνο αναπάντεχο που συμβαίνει στην εκδήλωση.

Είναι και ότι το σινεμά δραπετεύει από την κινηματογραφική αίθουσα και πάει …στην ταβέρνα!

Αλλά για να μη μιλάμε με γρίφους, αυτά που πρόκειται να συμβούν είναι τα εξής:


Πρώτον θα δούμε σινεμά:

Θα προβληθεί η πολυβραβευμένη τριαντάλεπτη ταινία της Αγγέλας Μυλωνάκη «Μπάχ & Μπουζούκι», θέμα της οποίας είναι το δίλημμα μπροστά στο οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη μια 19χρονη κοπέλα που σπουδάζει τσέλο, όταν αναγκάζεται να αναλάβει τα ηνία της ταβέρνας που διατηρεί στο Μόναχο ό Έλληνας μετανάστης πατέρας της.

Δεύτερον θα ακούσουμε μουσική:

Μιλάμε για πολλές ώρες ζωντανής μουσικής με το ρεμπέτικο συγκρότημα «Τα Μουρμουράκια», το οποίο αποτελούν Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας και το οποίο εμφανίζεται στην ταινία και με διάφορα τοπικά μουσικά σχήματα, που θα συντονίζει ο Γιάννης Κακολύρης.

Τρίτον θα φάμε, θα πιούμε και θα γλεντήσουμε: Διότι η όλη εκδήλωση θα γίνει στην ταβέρνα «Αγροτικόν» στο Λεβεντοχώρι, θα αρχίσει αρκετά νωρίς (στις 7 το απόγευμα) και θα τελειώσει πολύ αργά (όσο αντέξουμε).

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

Η Μαριλύ Μίλια και ο Γιάννης Τότσικας πρωταγωνιστούν στην ταινία της Αγγέλας Μυλωνάκη «Μπαχ και Μπουζούκι».
Ποια μπορεί να είναι η σχέση του εμβληματικού συνθέτη της μπαρόκ περιόδου και ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της δυτικής μουσικής με τα τραγούδια της καθ’ ημάς Ανατολής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: