1.10.12

Σκουπίδια στο πέλαγος



Σκουπίδια στο πέλαγος

Τελικά ζούμε σε μια πολύ αστεία Πόλη! Μπορεί να μην είναι πραγματικά χαρούμενη -και πως να είναι- αλλά είναι πολύ κωμική.
Είναι και τραγική ταυτόχρονα αλλά ας μην το κάνουμε θέμα, πρωτομηνιά σήμερα!

Επρεπε να λήξει η αδειοδότηση (να ναι καλά τα παλληκάρια που την είχαν δώσει... -ξεφτίλες...) του δεματοποιητή για να ανακαλύψουν όλοι ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ:
ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΛΕΙΑ!

Και καλά να μιλάνε οι Οικολόγοι Ηλείας που χρόνια το παλεύουν να μας ανοίξουν μυαλά και μάτια...
Από κοντά τα παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια της καλά μανατζαρισμένης εθνικιστικής ομάδας της πόλης, που έχουν "δράκο" στη μηχανή τους κι έγιναν αγαπημένα κάποιων τοπικών μίντια, που φαίνεται πως βάζουν πλώρη για τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Να σου και στο mail μου η πρόσκληση του τοπικού Σύριζα για εκδήλωση την Τετάρτη για τα σκουπίδια...
Σωστές θέσεις δε λέω αλλά μια ζωή στο και 5 ρε παιδιά;...

Για να συμβάλλω κι εγώ στην ολοκλήρωση του όψιμου οργασμού αναζήτησης λύσης, είπα να επαναφέρω την πρόταση που είχα δημοσιεύσει το 2009 στον τοπικό τύπο:

                                         Σκουπίδια στο πέλαγος
 …θυμάστε τα «μπουκάλια στο πέλαγος»;… αυτή την παλιά συνήθεια των ναυτικών και των «ψιλοφευγάτων» έφηβων κοριτσιών… να στέλνουν μηνυματάκια κλεισμένα σε μπουκάλια που πετούσαν στο πέλαγος;
Από εκεί πήρα την ιδέα για τα Πυργιώτικα σκουπίδια:
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ:
…αφού κλείνονται αεροστεγώς σε πλαστικές σακούλες, να συγκεντρώνονται σε παραλίες (π.χ. στην …λαϊκή παραλία «Ματζάκουρα») και το ειδικό πλωτό απορριμματοφόρο του Δήμου να τα μεταφέρει ανοιχτά στο Ιόνιο και να τα αφήνει απαλά- απαλά «εις τους αφρούς, εις τους αφρούς της θάλασσας…» κι όπου τα πάει ο άνεμος…
(για καλό και για κακό προτείνω συνεργασία με τη μετεωρολογική υπηρεσία  για να γνωρίζουμε την κατεύθυνση των ανέμων στις επόμενες 1-2-3 ημέρες…)
-Μα, θα μου πείτε:
Τι γελοιότητες είναι αυτές; Τα σκουπίδια στη θάλασσα; Είναι λύση αυτή;
- Μα, θα σας πω:
Γιατί είναι λύση οι αυλές μας; η Αγκινάρα, το Ποτόκι ή η δεματοποίηση;  Αυτά δεν είναι γελοιότητες;
Φυσικά και δεν είναι λύση ούτε η «δεματοποίηση». Άσχετα αν στην Ηλεία μιλάνε για τη «δεματοποίηση» λες και ανακάλυψαν μια «μαύρη τρύπα» -στα όρια των Δήμων- που θα πέφτουν μέσα τα δέματα των σκουπιδιών και θα εξαφανίζονται…

Καλημέρα και καλό μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: