19.9.07

Η ΖΑΧΑΡΩ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ

ουτε στο ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΑΙΔΙ ΧΑΡΑ ΓΕΜΑΤΟ (διευθυντή της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας τελευταίας 3ετίας)

Το Κράτος Χτίζει Ήδη Στη Ζαχάρω

Η φράση “όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος” έχει καταντήσει το συντομότερο ανέκδοτο των ημερών.

Η οικοπεδοποίηση και οίκηση των δασών και των Δρυμών της Ηλείας ήδη άρχισε από το ίδιο το κράτος. Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όπως ανακοινώνει παρακάτω, συνάπτει συμφωνία με το Δήμο Ζαχάρως για την παραχώρηση χρήσης σε αυτόν έκτασης 2.650 στρεμμάτων από τα καμμένα και την κατασκευή εκεί τουριστικών εγκαταστάσεων. Οι συγκεκριμένες εκτάσεις βρίσκονται στην παραλία και στη λίμνη του Καϊάφα, όπου πριν ήταν αδύνατο να γίνει η οποιαδήποτε επέμβαση, καθώς ήταν προστατευόμενες περιοχές από το πρόγραμμα NATURA 2000.

Η παρακάτω ανακοίνωση δεν αφήνει αυταπάτες τόσο στο ποιος τελικά βάζει τις φωτιές όσο και στο τι θα μετατραπούν σε ελάχιστο χρόνο τα δάση μας, αν δεν αντιδράσουμε.


Ανακοίνωση/Δελτίο Τύπου από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

Η Κ.Ε.Δ., στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Οικονομικών μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έγιναν στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ηλείας, καταβάλει την μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση διαδικασιών αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζαχάρως, με τρόπο συμβατό στις επιθυμίες και ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό η Διοίκηση της ΚΕΔ προχωρά την Τετάρτη 12.09.07 στην υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες με τον Δήμο Ζαχάρως. Η συνεργασία αφορά στην ταχεία ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων σε δημόσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 2.593.041,80 μ² και στη σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου. Το 75% των εσόδων που θα προκύψουν από τις εκμεταλλεύσεις αυτές θα αποδίδονται στο Δήμο Ζαχάρως.

Ο Δήμος, με τη διαχείριση των επενδύσεων αυτών, στοχεύει στη βελτίωση και ενδυνάμωση της
αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, μέσω της δημιουργίας τουριστικών εγκαταστάσεων υψηλής ποιότητας και χώρων αναψυχής. Τα οφέλη που θα προκύψουν για το Δήμο και την ευρύτερη κοινωνία του Νομού Ηλείας θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του εισοδήματος και οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, που θα δημιουργηθούν στην περιοχή.

Τέλος, η Προγραμματική Σύμβαση απαλλάσσει το Δήμο Ζαχάρως από την υποχρέωση καταβολής οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος για την εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο για τα έτη 2006 και 2007.

Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης και ενδιαφέροντος του Δημοσίου για τις πληγείσες περιοχές και τους κατοίκους τους.

Εκ της Διοικήσεως"


Παρατίθεται επίσης σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας της Ηλείας “Πατρίς”, φύλλο της 11/9/2007, που αλλιεύθηκε από το indy, όπου φωτογραφίζονται οι εκτάσεις, στις οποίες θα γίνουν τα τουριστικά συγκροτήματα.


Παραχωρούνται 2650 στρ. στον δήμο Ζαχάρως

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, προκειμένου σήμερα το πρωί να υπογράψει σύμβαση με την ΚΕΔ, η οποία, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του θα αφορά την παραχώρηση 2650 στρεμμάτων στο δήμο στην παραλιακή ζώνη της περιοχής, για μελλοντική εκμετάλλευση.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος, με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, θα μπορέσει ο δήμος να αναπτύξει σε εκείνο το μεγάλο τμήμα, που τόσα χρόνια είχε δεμένα τα χέρια, υποδομές τουρισμού που θα βοηθήσουν την περιοχή. Ο κ. Χρονόπουλος αναφερόμενος στην εν λόγω σύμβαση τόνισε ότι πρόκειται για την παραχώρηση 2650 στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη, στο δήμο για εκμετάλλευση για τα επόμενα 70 χρόνια, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί ξενοδοχεία και ότι άλλο επιτρέπεται από τη νομοθεσία καθώς επρόκειτο για περιοχή ΖΟΕ και natura. Παράλληλα ο κ. Χρονόπουλος τόνισε ότι τα έσοδα θα αποδίδονται το 75% στον δήμο και το 25% στην ΚΕΔ.

Ωστόσο ο κ. Χρονόπουλος επεσήμανε «η προσπάθεια για το συγκεκριμένο έργο, είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό αλλά λόγω διαφόρων δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε δεν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Πλέον με προσωπική παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δούκα αυτό θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα. Ήδη από την περασμένη Πέμπτη, πέρασε στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔ και σήμερα υπογράφεται η σύμβαση».


Το φαινόμενο πάντως των επιθετικών επενδύσεων μετά από μεγάλες καταστροφές, που περιγράφεται στο καινούργιο βιβλίο της καναδής ακτιβίστριας Ναόμι Κλάιν με τίτλο “Η Άνοδος του Καπιταλισμού της Καταστροφής”, δεν είναι καθόλου καινούργιο αλλά φυσική εξέλιξη του πολιτικοοικονομικού συστήματος, στο οποίο ζούμε. Η επένδυση στη συμφορά με τεράστια κέρδη, τη στιγμή μάλιστα που οι χτυπημένες κοινωνίες διατηρούν ελάχιστες αντιστάσεις, εύκολα πετυχαίνει.

Το μέλλον των ανθρώπων της Ηλείας δε μπορεί να είναι αυτό. Χθες, αυτάρκεις, με δικές τους δουλειές, σε μία πανέμορφη φύση, και αύριο εξαρτημένοι από τις θέσεις εργασίας των κατασκευαστικών εταιρειών και με εξαθλιωμένους μισθούς, σε ένα απέραντο καμμένο τσιμεντένιο τοπίο, αυτοί, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Απειλούμενοι και εμείς από τα ίδια ακριβώς πράγματα οφείλουμε να τους σταθούμε.


http://strofilia.blogspot.com/

7 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Το κρατος χτιζει,αλλα οι κατοικοι ψηφισαν ξανα τη Νεα Δημοκρατια...
Οποτε τωρα γιατι φωναζουν;;;

απ' αλλού είπε...

Είναι η γκρίνια της πουτάνας στο νταβατζή της, ίσως...

η η γιατί εξαργυρώθηκαν τα διάφορα 3χίλιαρα που εισπράχτηκαν με ραβασάκια παραγόντων της ΝΔ

(άλλωστε πως γίνεται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΒΒΓΑΛΕΙ 4 ΕΔΡΕΣ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ???)

Εγώ φωνάζω χωρίς τέτοιου είδους προβλήματα... και θα ουρλιάζω πάντα

fani είπε...

Αγαπητέ Χρήστο, η Ζαχάρω ανήκει στους ανθρώπους της. Από αυτούς εξαρτάται η τύχη της. Όσο για την ανθρωπότητα, ο καπιταλισμός της καταστροφής εξαπλώνεται με ασύλληπτη ταχύτητα σε όλον τον πλανήτη, δυστυχώς. Κι εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να διαμαρτυρόμαστε ανήμποροι μπροστά στην επέλαση της αδηφάγου ανάπτυξης, ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Κάτι είχα γράψει κι εγώ προβλέποντας τα χειρότερα.

απ' αλλού είπε...

...χμμμμ...

Εγώ ήθελα να επισημάνω ότι η Ζαχάρω ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ (Δημότες της), που στην πλειοψηφία τους παραμυθιάζονται από τον ΜΕΓΑΛΟ Δήμαρχό τους...

...αυτόν που πάντα είχε μεγαλεπίβολα σχέδια για τη Ζαχάρω και τον Καϊάφα...

...αυτόν που ήθελε τους ΝΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΦΑ και δεν τον αφήσαμε εμείς ΟΙ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΑΧΑΡΩΣ

...αυτόν που τραπουκίζει (ξυλοδαρμός υπαλλήλου Πολεοδομίας Ζαχάρως...)

...αυτόν που τους Γελοιοποίησε ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΝΥΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ...
(αν ήταν για κωλόμπαρο θα ήταν σωματεμπορία.... ενώ η εισαγωγή λευκής σαρκός από την εξουσία έγινε...μύθος...)

...αυτόν που...

θα τα ξαναπούμε γι' αυτόν όσο και να βάζουμε τη σωματική μας ακεραιότητα και τη ζωή μας σε κίνδυνο....

Φτάσε όπου δεν μπορείς είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
fani είπε...

Καλή δύναμη!

απ' αλλού είπε...

Γωγώ η παραμύθα είναι αποτελεσματική ειδικά σε μυαλά ραδίκια...

Λίγη υπομονή και θα μάθεις καλά τι εστί Πανταζής...
Λίγο χρόνο να βρώ να γράψω...
και φυσικά θα βρω χώρο (όσο δύσκολο και να είναι) να τα δημοσιεύσω...