11.9.07

Ανθρωπάκο του 85%, ζήτω που καήκαμε!

Επειδή είναι άσχετο, για να μη το ξεχάσω, λέω να σας το πω τώρα στην αρχή που το θυμήθηκα: «στην αυλή της μάνας συμφωνήσαμε να βάλουμε ένα βαρέλι. Επάνω το σκεπάσαμε δένοντας ένα νάιλον και του ανοίξαμε μια σχισμή, όπως στην κάλπη. Έτσι κάθε φορά που μας φέρνει ο Ταχυδρόμος φάκελο πολιτευτή τον ρίχνουμε μέσα χωρίς να τον ανοίξουμε… Έτσι η ψήφισή του γίνεται ακαριαία.

Γι’ αυτό σας παρακαλώ αν κανείς σας ευαρεστηθεί και μου στείλει με τα ψηφοδέλτια και κανένα χαρτονόμισμα, μην παραλείψει να το γράψει απέξω στο φάκελο, γιατί διαφορετικά θα πάει για ανακύκλωση μαζί με το χαρτί…»

Το 85% των Ελλήνων -καμένων και μη- αναμένεται κι αυτή τη φορά ότι θα ψηφίσει εναγωνίως και πάλι τα δυο μεγάλα κόμματα κι ας «κάηκε η γούνα» του μια ζωή κι απ’ τα δυο.

Είναι το ίδιο ποσοστό νεοελλήνων που έμαθε τον Κρόνιο λόφο της Αρχαίας Ολυμπίας όταν κάηκε... Έτσι γαλήνεψαν και οι ψυχές τους. Γιατί σου λέει ο άλλος «αφού και οι Αρχαίοι Θεοί είχαν δικό τους λόφο, κακό είναι να έχουν και οι σύγχρονοι Δήμαρχοι»;

Το δεύτερο καλό είναι η κατακόρυφη αύξηση του εσωτερικού τουρισμού στην Ηλεία. Είναι απίστευτο το πόσοι Ηλείοι επισκέφτηκαν την (καμένη) ορεινή Ολυμπία αυτές τις μέρες.

Δεν θέλω κακίες. Δεν πάσχουν απ’ το σύνδρομο του Νέρωνα. Απλά βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα μοναδικά άκαυτα της Ολυμπίας: την Αμπελιώνα και την εκεί Νέα Ξενοδοχειακή Μονάδα καθώς και το χωριό του Υπουργού της Φωτιάς και του Ανέμου, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από την βιοποικιλότητα, που παρουσίαζε -προεμπρηστικώς- το όλο τοπίο.

Κι επειδή είπαμε ότι δεν επιτρέπω άλλες κακίες, σας παρουσιάζω και το φωτογραφικό ντοκουμέντο της τεχνικής διάσωσης των εν λόγω χώρων.




Πιστεύω να καταλαβαίνετε -επιτέλους τώρα- την προχωρημένη επιχειρηματική ιδέα ψυχαγωγίας και πυροπροστασίας του Νίκου, που έφτιαξε νεροτσουλήθρες εκεί, ανάμεσα Πελόπιο και Πλάτανο. Είναι το πλέον ενδεδειγμένο αντιπυρικό μέσο και νομίζω ότι η ανάπτυξη και γιγάντωσή τους θα προσέφερε μόνιμη πυροπραστασία στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Λαύρας (συγνώμη της Αρχαίας Ολυμπίας, εννοώ).

Αντιλαμβάνεστε τη διευκόλυνση των αποκλεισμένων ηλικιωμένων σε μελλοντικούς εμπρησμούς. Αντί να περιμένουν εναγώνια, πότε θα δεήσει να φανεί κανένα σούπερ πούμα να τους πάρει, θα μπορούν μόνοι τους -χρησιμοποιώντας την τοπική νεροτσουλήθρα- να βρεθούν στα λουτρά του Καϊάφα για τη σχετική θεραπεία.

Όμως είναι πια καιρός να προχωρήσουμε στην εφαρμογή και της αποκλειστικής μου ιδέας για άκαυτων πλωτών δασών με εμφύτευση και διασπορά στο Ιόνιο πλωτών πεύκων εμφυτευμένων σε βάρκες-γλάστρες.

Όχι τίποτ’ άλλο αλλά για να εξακολουθούν να ισχύουν και οι χάρτες τουριστικής προ(σ)βολής της Ηλείας…Μιλάω για εκείνους που είχε εκδώσει ο «ακατονόμαστος» μανιώδης λάτρης της Ηλειακής Ανάπτυξης, που διαφήμιζαν την Ηλεία ως τουριστικό προορισμό που προσφέρει ήλιο, θάλασσα, παραλίες και δάση. Έτσι δεν θα παρουσιάζεται ασυμφωνία του τοπίου με το διαφημιζόμενο προϊόν και δεν θα έχουν πρόβλημα οι διαφημιστές και οι χρηματοδότες τους.


Επιπλέον τις μέρες αυτές ζήσαμε όλοι από κοντά την ευσπλαχνία του Κράτους όταν μοίραζε το βοήθημα στους πυροπαθείς -Ρομά και Ρωμιούς-.

Ήταν πραγματικά συγκινητικές οι σκηνές έξω από τις αγίες τράπεζες των ναών του χρήματος (αυτές που οι άθεοι υλισταί αποκαλούν απλά: Τράπεζες). Κάθε δειλινό έβλεπε κανείς μικρά βουναλάκια από τενεκεδάκια μπύρας και κόκα κόλας μισοσκεπασμένα από πάμπερς και σερβιέτες -προφυλακτικά δεν είδαμε, καλώς ή κακώς.

Η εύλογη απορία είναι γιατί δεν τους έδιναν μαζί κι ένα βοήθημα πλημμυροπαθών; Αφού θα πλημμυρίσουν όπου να’ ναι – γιατί να κάνουν διπλό κόπο να τρέχουν ξανά εκεί;
Πάντως, πιο φτηνή διαφήμιση για κάθε λαομίσητο καπιταλιστή από μια «δήλωση προσφοράς» στους πυροπαθείς της Ηλείας δεν νομίζω ότι μπορούσε να βρεθεί.

Ομως το κακό που κάηκαν τα δάση μας είναι πως χάθηκαν μαζί με τα δένδρα και οι δεκάδες ερωτικές φωλιές γύρω από τις πόλεις και τα χωριά της Ηλείας…. Ετσι αναμένεται αύξηση στις τιμές των τροχόσπιτων και των ενοικίων.

Και για να μην ξεχνάμε ότι εκτός από τους εμπρησμούς έχουμε και τις εκλογές:

Ζήτω το 85% και τα κόμματά του! Ζήτω που καήκαμε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: