5.5.06

ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ...ελέησε τη Δημοκρατία μας...


ΕΙΔΗΣΗ 1η:
Χθες άτομα από το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών με δικηγόρους και φωτογραφικές μηχανές επισκέφθηκαν ένα σπίτι, στο κέντρο της Αθήνας, όπου διαμένουν Αφγανοί. Πρόκειται για ένα διώροφο παλιό κτίριο, περί τα 120 τ.μ. ο κάθε όροφος, στο οποίο κατοικούν περί τους 50-60 πρόσφυγες.
Ας μην συζητήσουμε για το υπέρογκο ενοίκιο και την άθλια κατάσταση του κτιρίου. Δεν ήταν αυτό το πρόβλημα…
Το πρόβλημα ήταν οι καθημερινές σχεδόν επισκέψεις αστυνομικών, από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη, οι οποίοι με πρόφαση ότι αναζητούν έναν καταζητούμενο Αφγανό (για τον οποίο οι ένοικοι έχουν δηλώσει ότι ούτε ξέρουν ούτε και πέρασε ποτέ από εκεί) μαζεύουν τους ενοίκους και τους λιώνουν στο ξύλο.
Ακριβέστερα, ο καταζητούμενος Αφγανός τους διέφυγε ενώ τον συνόδευαν στα δικαστήρια και οι «υπεύθυνοι» της διαφυγής του είχαν τρεις μέρες καιρό να τον ξαναβρούν, αλλιώς θα διώκονταν πειθαρχικά.
Σε ένδειξη «αλληλεγγύης» άλλοι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες σε όσα σπίτια Αφγανών γνώριζαν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 150 συλλήψεις και βέβαια πολλούς ξυλοδαρμούς».
To τμήμα, του οποίου οι αστυνομικοί βασάνιζαν τους Αφγανούς, είναι αυτό του Αγ. Παντελεήμονα Αττικής… ανηλεής ένστολη κτηνωδία στο τμήμα του... Αγ. Παντελεήμονα!...
Γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από μέλη του Κοινωνικού Φόρουμ στο παραπάνω αστυνομικό τμήμα, που ζήτησαν να δουν τα κρατητήρια για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών και να γίνει διαμαρτυρία.
Την ώρα που μέσα στο τμήμα βρίσκονταν αντιπροσωπεία 20 ατόμων, έφτασαν τα ΜΑΤ και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους απέξω διαδηλωτές με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και συλλήψεις.
Όπως μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τραυματίστηκε κάποιος Ιταλός Ευρωβουλευτής και έχουν γίνει συλλήψεις, μεταξύ των οποίων του Λαφαζάνη (ΣΥΝ) και της δικηγόρου Κούρτοβικ…(στη φωτογραφία η στιγμή της απελευθέρωσης του Λαφαζάνη)

ΕΙΔΗΣΗ 2η :
Η Δίκη Ξιφίτα…
Άρχισε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας, η δίκη του επιχειρηματία Παναγιώτη Κλαδή-Ξιφίτα. Ο Ξιφίτας είχε επιτεθεί στις 4 Σεπτέμβρη 2004 με μαχαίρι σε Αλβανούς μετανάστες, μετά την ήττα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από την αντίστοιχη αλβανική, σκοτώνοντας τον 20χρονο μπογιατζή Γκράμος Παλούσι και τραυματίζοντας ακόμα δύο.
Μετά από συνεχείς αναβολές και λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 18μηνο προφυλάκισης, η δίκη ξεκίνησε …

Αυτά τα χθεσινά «μαργαριτάρια» ήσαν η αφορμή για τη δέηση: Άγιε μου Παντελεήμονα…Ελέησε την ανάπηρη Δημοκρατία μας!

10 σχόλια:

Αταίριαστος είπε...

Για την 1η είδηση:
Εννοείται ότι κανείς δεν επιδοκιμάζει τους βασανισμούς κανενός και την αυθαιρεσία της αστυνομίας.
Όμως μία ολόκληρη συγκέντρωση πολιτών δεν μπορεί να μπουκάρει σε ενα τμήμα και να ζητήσει να κάνει... επιθεώρηση κι αυτοψία. Αυτό είναι από τα πράγματα που πολύ απλά, δεν γίνονται. Αν είναι δουλειά κάποιου αυτός ο κάποιος πρέπει να είναι μάλλον εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης.

0comments είπε...

Μπάτσοι
Ξιφίτες
Δολοφόνοι

Γειά σου άλας. Να 'σαι καλά!

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

...Nαι αταίριαστε ΘΑ έπρεπε να είναι δουλειά της δικαιοσύνης!...ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ!...Ομως οι θεσμοί και οι μηχανισμοί στην Ελλάδα είναι σαν τους Αγιους θέλουν φοβάρα!!! (σίγουρα δεν διαφωνείς)
Αλλωστε αυτή την τακτική την έχει εφαρμόσει και πέρσι εδώ στα αστυνομικά τμήματα της Ηλείας το Κοινωνικό Φόρουμ (με μέλη του Ηλείους,συνοδευόμενα από τον ανταποκριτή της Ελευθεροτυπίας στο Νομό και δικηγόρους)
και βοήθησε στην βελτίωση των συνθηκών κράτησης των μεταναστών...χωρίς την ΑΡΩΓΗ των ΜΑΤ και δεν έγινε τίποτε..."άβολο" κι απ' τις δυο πλευρές...

Sophia Choleva είπε...

One Love! One Heart!
Let's get together and feel all right.
Hear the children cryin' (One Love!);
Hear the children cryin' (One Heart!),
Sayin': give thanks and praise to the Lord and I will feel all right;
Sayin': let's get together and feel all right. Wo wo-wo wo-wo!

Let them all pass all their dirty remarks (One Love!);
There is one question I'd really love to ask (One Heart!):
Is there a place for the hopeless sinner,
Who has hurt all mankind just to save his own beliefs?

One Love! What about the one heart? One Heart!
What about - ? Let's get together and feel all right
As it was in the beginning (One Love!);
So shall it be in the end (One Heart!),
All right!
Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right;
Let's get together and feel all right.
One more thing!

Let's get together to fight this Holy Armagiddyon (One Love!),
So when the Man comes there will be no, no doom (One Song!).
Have pity on those whose chances grows t'inner;
There ain't no hiding place from the Father of Creation.

Sayin': One Love! What about the One Heart? (One Heart!)
What about the - ? Let's get together and feel all right.
I'm pleadin' to mankind! (One Love!);
Oh, Lord! (One Heart) Wo-ooh!

Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right;
Let's get together and feel all right.
Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right;
Let's get together and feel all right.

yorgos είπε...

όχι μια χαρά κάναν και μπούκαραν στο τμήμα. σιγά μη περιμένουμε από τη σάπια δικαιοσύνη. έτσι πρέπει να μπουκάρουμε παντού. έλεος πια με τους βασανιστές! όσες φορές έχουν σκοτώσει από "τυχαία εκπυρσοκρότηση" (ναι, η θανατική ποινή υπάρχει στην ελλάδα) όλοι την έχουν βγάλει καθαρή από τη "δικαιοσύνη".

Αταίριαστος είπε...

Συμφωνώ alas αλλά κάτι τέτοιες ενέργειες είναι και λίγο επικίνδυνες. Όταν ένας σκοπός οπλισμένος με αυτόματο δει ξαφνικά ένα πλήθος να κατευθύνεται στο τμήμα -που είναι δουλειά του να προστατεύει- φοβάμαι ότι μπορεί να μη δείξει την απαραίτητη ψυχραιμία και να έχουμε θλιβερά αποτελέσματα.

Αταίριαστος είπε...

Και, Lykojo, αν την έχουν βγάλει καθαρή σε άλλες περιπτώσεις, είναι σίγουρο ότι σε μία τέτοια περίπτωση που περιγράφω θα την βγάλουν 100% λάδι ("Ήμουν μόνος μου και ξαφνικά βλέπω εκατό άτομα να έρχονται καταπάνω μου. Φοβήθηκα... Τι να έκανα κύριε πρόεδρε; )

yorgos είπε...

την έχουν βγάλει καθαρή σε *όλες* τις περιπτώσεις.

και μισό λεπτό. το πλήθος δεν υποθέτω να έκανε ντου στο τμήμα κραδαίνοντας λοστούς και πετώντας μολότοφ. τότε θα επρόκειτο για επίθεση. η συγκεκριμένη συγκέντρωση πολιτών προφανώς πήγε στο τμήμα και κάποιοι είπαν ότι θέλουμε να μπούμε μέσα για αυτό και για αυτό το λόγο. τουλάχιστον έτσι θα έκανε υποθέτω μια πορεία του φόρουμ.

το κείμενο γράφει εξάλλου: "Γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από μέλη του Κοινωνικού Φόρουμ στο παραπάνω αστυνομικό τμήμα, που ζήτησαν να δουν τα κρατητήρια για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών και να γίνει διαμαρτυρία. Την ώρα που μέσα στο τμήμα βρίσκονταν αντιπροσωπεία 20 ατόμων, έφτασαν τα ΜΑΤ και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους απέξω διαδηλωτές με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και συλλήψεις."

μια αντιπροσωπεία μπήκε μέσα και ζήτησε να διαπιστώσει τις συνθήκες. οι άλλοι ήταν απ' έξω. και τα ματ ήρθαν και αρχίσαν να βαράνε τους άλλους που περίμεναν και διαδήλωναν απ’ έξω.

αν υπό αυτές τις συνθήκες κάποιος φρουρός άνοιγε πυρ μόνο... δολοφόνος εν ψυχρώ θα μπορούσε να ήταν!

προφανώς η πρόθεση της συγκέντρωσης ήταν ειρηνική. το 100% λάδι ίσως να ίσχυε σε μια επίθεση κατά του τμήματος.

αλλά ας θυμόμαστε και κάτι άλλο. υποτίθεται ότι οι αστυνομικοί είναι εκπαιδευμένοι. δλδ η δικαιολογία "Ήμουν μόνος μου και ξαφνικά βλέπω εκατό άτομα να έρχονται καταπάνω μου. Φοβήθηκα... Τι να έκανα κύριε πρόεδρε;" είναι αδιανόητη για έναν "όργανο της τάξης" εκπαιδευμένο και στρατευμένο με συγκεκριμένο σκοπό. οι αστυνομικοί απαγορεύεται να ανοίξουν πυρ αν πρώτα αυτοί δεν δεχθούν επίθεση. και υποτίθεται είναι εκπαιδευμένοι να κρατούν την ψυχραιμία τους. διότι κουβαλούν όπλο. αν δεν είναι έτσι και αν η πραγματικότητα είναι διαφορετική (δλδ δε μπορούν να κρατούν την ψυχραιμία τους) τότε αυτό είναι εγκληματικό και ευθύνεται το κράτος γι’ αυτό.

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

...θα ήθελα να προσθέσω - γιατί δεν φαίνεται στο κείμενο που δημόσίευσα- ότι (αν είμαι ενημερωμένος σωστά)

1) μέσα ήταν αντιπροσωπεία στην οποία μετείχαν ο Λαφαζάνης, η δικηγόρος Κούρτοβικ και μάλλον ο Ιταλός Ευρωβουλευτής που τραυματίστηκε

2) η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω ήταν περισότερο Χάπενιγκ (π.χ. διαδηλωτές βαμένοι σαν κλόουν) και όχι κάποια "επιθετική"ομάδα.

Αλλωστε δεν έπεσε ούτε πέτρα ή μολότωφ...

Αλλωστε ο ΣΥΝ μετείχε...κι όχι η ΑναρχοΚΟΒα Εξαρχείων: "Η ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ"
:)

Ανώνυμος είπε...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»