8.11.11

O Παπαδήμος στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Είναι αλήθεια ότι έχω κάποιους υπερβολικά αισιόδοξους φίλους. Εκεί που σε βλέπουν μέσα στη μαύρη κατάθλιψη με όσα ζούμε, σου λένε χαμογελαστά:
«Ε και λοιπόν; Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και το ταίρι μας θα τα ‘χουμε πάντα. Τι να μας πουνε οι Γερμανοί για ζωή, που για να δούνε ήλιο πρέπει να πάνε …σινεμά;!»

Ένας απ’ αυτούς προχτές που η τηλεόραση άρχισε το …σήριαλ «ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ», την είχε ανοιχτή αλλά με κλειστό ήχο και διάβαζε για τους Γιαπωνέζους! Συγκεκριμένα διάβαζε για το ΧΑΡΑΚΙΡΙ…
Με την ονομασία Χαρακίρι, ή Σεπούκου, ονομάζεται ο ιαπωνικός τελετουργικός τρόπος αυτοκτονίας ο οποίος καθιερώθηκε από τους Σαμουράι ως μοναδική επιτρεπτή διέξοδος σε περίπτωση ήττας ή ατίμωσής τους.
Κατά το τελετουργικό αυτό ο προς αυτοκτονία (π.χ. ο Γιωργάκης) στρέφεται προς τον Ήλιο και γονατίζοντας σύρει το σπαθί του, το οποίο και στη συνέχεια καρφώνει στη κοιλιακή του χώρα. Ο αυτόχειρας Σαμουράι συνήθως αποκεφαλίζεται από ένα φιλικό πολεμιστή (π.χ. το Βαγγέλη) τη στιγμή του πόνου. Ο τρόπος αυτός φέρεται ν΄ αποτελεί κωδικοποιημένη ηθική συμπεριφορά…»


Κατάλαβες φίλε; γυρίζει και μου λέει. Αυτά κάνουν οι Γιαπωνέζοι κι όχι σαν τον δικό μας…
…αρχικά δέχεται συγκυβέρνηση, στη συνέχεια ζητάει δημοψήφισμα, έπειτα κουρεύει το χρέος κατά 50%, τέλος παίρνει και 110 δις από το ΔΝΤ και μετά ανακοινώνει πως "Λεφτά υπάρχουν!"... Ποιός μ@#$%ας του έδωσε ανάποδα το ντοσιέ;
Κι έχεις και τον Παπούλια που πάει στην παρέλαση και κλαίει κι όταν βλέπει τον ΓΑΠ χαμογελάει… Όλα ανάποδα τα κάνει και αυτός.
Αλλά παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγανακτούν οι συμπατριώτες. Ας δούμε τη θετική πλευρά. Εγώ νομίζω ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε πως στην Ελλάδα δεν γεννήθηκε μόνο η δημοκρατία αλλά και η τυραννία.

Τέτοιους αισιόδοξους φίλους έχω…(ή είναι φευγάτοι;)
Έκλεισαν ήδη για το Χειμώνα, τα αριστουργήματα του παλιού καλού σινεμά σε ριμέικ. Μαζεύονται 3-4 οικογένειες κάθε βράδυ κι αράζουν σ’ ένα τζάκι για να απολαύσουν άλλοι την ανεργία τους κι άλλοι την εφεδρεία τους, βλέποντας τις ταινίες του Χειμώνα:
Ανεμοδαρμένα Χρέη // Ξέρω τι ψήφισες πέρσι το καλοκαίρι // Ο γέρος μου ο σοσιαλίστριος // Όσα παίρνει ο Πάγκαλος // Όσα παίρνει ο άνεργος //
Γοργόνες και τσάμπα μάγκες // Το Μετέωρο Βήμα του Πρωθυπουργού
Αγάπη μου, συρρίκνωσα την χώρα // Οι συνήθεις άφραγκοι // Εφιάλτης στο δρόμο με τους κλέφτες // H σιωπή των αμνών (αυτό δε χρειάζεται να αλλάξει, με τόσους πολίτες-πρόβατα στην Ελλάδα )

Τελικά υπερήφανε Ελληνικέ λαέ, σε έβγαλαν από τον κόπο να αποφασίσεις για την τύχη σου. Κοιμήσου ήσυχος! Ο Παπαδήμος, που όλο το έθνος παρακαλούσε να έλθει πάρει την ομάδα επάνω του -αργά τη νύχτα- κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης! Όμως ο Σαμαράς θα υπογράψει Μνημόνιο χωρίς να είναι καν Πρωθυπουργός (παίζει με υποσχετική μέχρι το Φλεβάρη)!!!
Άλλη μια παγκόσμια πρωτιά, για τους έλληνες πολιτικούς μας. Πάμε στοίχημα ποιος θα υπογράψει τα περισσότερα Μνημόνια;

ΕΠΙΜΥΘΙΟ
● Θα σε αφήσουν «ήσυχο» μέχρι που να γιορτάσεις του Αγίου Βαλεντίνου (14/2) κι ύστερα από 5 ημέρες θα σου επιτρέψουν -για μια μέρα- να σκεφτείς και να διαλέξεις …πριν σου υπαγορεύσουν την επόμενη ημέρα: ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ! …

● ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: Στη χώρα αυτή γεννήθηκε η δημοκρατία και σε αυτήν πέθανε δυστυχώς. Δημοκρατία είναι να κάνεις κουρέλι το Σύνταγμα, όσο κυβερνάς και να το επικαλείσαι, όταν κινδυνεύει το κεφάλι σου. Δύο επιλογές υπάρχουν: ή θα αναστηθεί πάλι εδώ ή θα πεθάνει εδώ για πάντα.

● Όχι η μαμά μου δε ζει πια μαζί μου. Αφού της μείωσαν τη σύνταξη και την ξεζούμισαν με τα χαράτσια, το πήρε απόφαση να γυρίσει πάλι στη μαμά της.

(ΥΓ Δεν ζήτησα να με διαβάζετε και να με εκτιμάτε. Να ξεκαθαρίσουμε ποιους να εκτιμάμε, προσπαθώ…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: