26.2.08

ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΕΞΗ (ενάντια στην πολιτική εμμηνόπαυση)

Ο χαμογελαστός και ωραίος Αλέξης εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού στο 5ο συνέδριο του κόμματος στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο.

Στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί και το συνέδριο της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας (ΠαΣοΚ), πράγμα τελείως άσχετο με τον ΣΥΝ και τον Αλέξη, αν κρίνω από τους εκλεγέντες συνέδρους στην Ηλεία, που η λέξη «νέος και ωραίος» έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιό τους εδώ και δεκαετίες… Το αναπαλαιωμένο και ψυχοραγόν ΠαΣοΚ έκανε εκλογές συνέδρων με την «παλιά του τέχνη κόσκινο»: άγρια σταυροθηρία, κουμπαριές και τηλεφωνικά ψηστήρια σε αναξιοπαθείς και ανέργους…

Το αποτέλεσμα ήταν το αμείλικτα προκαθορισμένο… (Θα χρειαστείς πολύ κουράγιο Γιώργο Τ. εκεί που έμπλεξες)

*Ο Συνασπισμός αν και προέρχεται από εκλογικό θρίαμβο (με βάση τα δεδομένα και τους στόχους του) άλλαξε παραδίνοντας την αρχηγία σε μια νέα γενιά, που είναι οργισμένη κι έχει καλή μνήμη («Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει… πράσινα δαμάσκηνα στην εξουσία»).

*Η Αλέκα άφησε να εννοηθεί ότι μάλλον την… κάνει με ελαφρά πηδηματάκια…

*Η Εκκλησία φαίνεται να θέλει να αλλάξει μετά την άνοδο του Ιερώνυμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

*Η Αμερική παλεύει να αλλάξει αν εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπάρακ Ομπάμα…

Μόνο το ΠαΣοΚ δεν αλλάζει με τίποτα!… (εκτός και θεωρείται αλλαγή το ότι κατέληξε να μετέχει ως σύνεδρος ο Παρασκευόπουλος, 40 χρόνια μετά την επανάστασή του… ή οι διάφοροι «αχυράνθρωποι» των πράσινων βουλευτών-πολιτευτών)


Με τον Τσίπρα λοιπόν επικεφαλής φαίνεται ότι η αριστερά αποφάσισε να βγει οριστικά από την παραδοσιακή της «κόμπλα» και με χαμόγελα… «Ρουβά» να προφέρει τον πολιτικό της λόγο. Αν πετύχει το εγχείρημα Αλαβάνου (περίπτωση Τσίπρα) νομίζω ότι ο Αλέκος θα αποδειχθεί στο μέλλον ο ιστορικότερος ηγέτης κόμματος της Ελληνικής Αριστεράς.

Με τις πρώτες κιόλας δημοσκοπήσεις το 33% των Ελλήνων δείχνει να προτιμά τον 33άχρονο Αλέξη για ιδανικό γαμπρό, το 33% από τις νέες ψηφοφόρους δηλώνει πρόθεση ψήφου και το υπόλοιπο 67% πιθανολογεί ότι θα δει θετικά την περίπτωσή του, αν χωρίσει την κοπέλα του.

Με αποκλειστική του δήλωση στη στήλη νεοεπανεκλεγείς αναπαλεομένος ΠαΣοΚος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Τσίπρας είναι πολύ νέος και άπειρος για να μπορέσει να ηγηθεί μιας αξιόλογης πολιτικής παράταξης.

Τι να του πεις; Ότι όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια;… Γιατί, τα είδαμε και τα έμπειρα… «ραμολιμέντα» τι ωραία που τα κατάφεραν τόσα χρόνια –κατάντησαν την ελληνική οικονομία τόσο χρέπια, που -σε λίγο- οι οικογένειες που δεν θα έχουν πάρει έστω και μια διαταγή πληρωμής από τράπεζα για χρέη, θα βρίσκονται κλεισμένες σε ζωολογικούς κήπους (ή βιολογικά πάρκα) ως «είδος εν ανεπαρκεία».

Άλλοι πάλι λένε: «Μήπως πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ ο Τσίπρας;»

Και τους απαντώ: «Ε και;.. Άσ’ τον εκεί πέρα, να βλέπουμε και καμιά ωραία φάτσα». Γιατί πώς να το κάνουμε… βλέποντας στη συνέχεια τους Πασόκους Ψωρόγερους στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο δεν θα σου έρχεται να φωνάζεις: «Τσίπρα δαγκωτό…»;

Δεν καταλαβαίνουν ότι ήρθε πια καιρός η γηραλέα «γενιά της Αντίστασης», «του Πολυτεχνείου» κτλ κτλ μετά την πενηντάχρονη περίοδό της, να παραδεχτεί την πολιτική της εμμηνόπαυση και να παραδώσει την σκυτάλη στους επόμενους;…

[αρκεί να προσέξουν ποιος θα μείνει για να κλείσει την πόρτα…]

Αλλά πώς να σκεφτείς όταν είσαι τίγκα στη χοληστερίνη και στο τριγλυκερίδιο, γυαλίζει η καράφλα σου, που προσπαθείς να την κρύψεις με πέντε τρίχες, που τις πας περίπατο, στο έρημο κρανίο σου… ή παλεύεις κάθε εβδομάδα με τα χρωμοσαμπουάν για να πετύχει η βαφή στο μαλλί;..

Κι έρχεται ο πιτσιρικάς με ένα μπλου τζιν και ένα κόκκινο πουκάμισο, προσπερνάει τη Μερσεντές σου με τη μηχανή και σου παίρνει τα σώβρακα…

(με εμφανή την ανάγνωση του pitsirikos.blogspot.com)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα σημειώσω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν εμφανιστεί κάποιοι "ανήσυχοι πιτσιρικάδες" και όχι "νέοι και ωραίοι" που με μόνη βοήθεια το νεαρό και άφθαρτο της ηλικίας τους, έχουν καταφέρει να ταράξουν τα νερά στο ΠΑΣΟΚ της Ηλείας...
Απομένει να δείξουν με την πορεία τους εάν είναι μια από τα ίδια ή έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Ένας εξ αυτών είμαι και εγώ. Αυτά για την ώρα.

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

...δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
Δεν διαφωνώ.

Μα δεν είν' αλλιώς.
Δεν είναι εκείνο το "ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ" που λέμε...

Με εννοείς πιστεύω

andreas athanasopoulos είπε...

KAIROS EINAI KAI TO KKE NA ALAKSEI SKHNIKA....MAKARI O TSIMPRAS NA MHN EINAI MONAXA MIA FOTOBOLIDA!!

Ανώνυμος είπε...

Τσίπρας λέγεται ο άνθρωπος όχι Τσίμπρας!