8.8.08

ΚΙΝΑ 08-08-08 ...ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΧΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΗ!!!






Κίνα 08-08-08
(…να μη ξεχάσουμε ποτέ!)



Να μη τους κάνουμε τη χάρη!
Δεν θα παρακολουθήσουμε τους αγώνες τους, για να ξεχάσουμε τι συμβαίνει εκεί!

Η Ολυμπιακή ιδέα είναι ιερή, αλλά χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι!
Να μην πάψουμε να καταγγέλλουμε τη δραματική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα!
Ο Ολυμπιακός χάρτης τον οποίο υποτίθεται πως υιοθετεί κάθε διοργανώτρια χώρα προβλέπει «ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ»…


Η μεταχείριση που επιφυλάσσεται στην Κίνα σ’ αυτούς που εκφράζονται ελεύθερα, η λογοκρισία που επιβάλλεται στον Τύπο και η συσκότιση των ειδήσεων σχετικά με το Θιβέτ καλούν σε μια διαρκή κινητοποίηση.

Να μην γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες η κολυμβήθρα για να αναβαπτιστεί η κυβέρνηση της Κίνας.

Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μαζικές, συστηματικές και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα:
Η χρήση της θανατικής ποινής. Χιλιάδες άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν, συχνά μπροστά σε πλήθη στα στάδια που φιλοξενούν τους αγώνες!!! Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγους μήνες πριν από την ανάληψη των αγώνων, στο πλαίσιο της αντεγκληματικής της εκστρατείας , η κυβέρνηση θανάτωσε σε τρεις μήνες 1.700 ανθρώπους, περισσότερους από όσους όλος ο υπόλοιπος κόσμος σε τρία χρόνια!


Στην επαρχία Yunnan οι αρχές απέκτησαν 17 κινητές μονάδες εκτελέσεων με ένεση για να απλοποιήσουν και να επιταχύνουν τις διαδικασίες!
Στις μεγάλες πόλεις όπου κατεδαφίστηκαν σπίτια για την κατασκευή Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, οι ιδιοκτήτες συχνά κατάληξαν στην φυλακή, επειδή αντέδρασαν.
Είναι χαρακτηριστικό πως η χρήση του ιντερνετ για την διάδοση των πολιτικών ιδεών και πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει σε πολυετή φυλάκιση.
Τα βασανιστήρια, οι αυθαίρετες κρατήσεις και οι ανέντιμες δίκες αποτελούν συνήθη πρακτική. Ξυλοδαρμοί, ηλεκτροσόκ, κρέμασμα με χειροπέδες, στέρηση τροφής και ύπνου.
Η πρόσβαση στους δικηγόρους περιορίζεται και όσοι διώκονται σχετικά με «κρατικά μυστικά» ή «τρομοκρατία» δικάζονται κεκλεισμένων των θυρών, με βάναυσο περιορισμό των δικαιωμάτων τους.

Η Κίνα θέλει την σιωπή μας ενόψει των αγώνων.
Δεν πρέπει να την έχει!!!
Για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερώνεται για το θέμα, είναι αρκετά κατατοπιστική η επίσκεψη στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις της Διεθνούς Αμνηστίας:
1. http://www.amnesty.org.gr/campaigns/china/deathpenalty.htm
2.http://www.amnesty.org.gr/campaigns/china/mediafreedom.htm 3.http://www.amnesty.org.gr/campaigns/china/appeal_shitao.php
4. http://www.amnesty.org.gr/campaigns/china/hrds.htm
5.http://www.amnesty.org.gr/campaigns/china/appeal_mothers.php
6. http://www.amnesty.org.gr/campaigns/china/detentionwithouttrial.htm
7. http://www.amnesty.org.gr/campaigns/china/appeal_dongwei.php
και
8. την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ www.2008-freeTibet.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: