9.5.07

Από τη διεθνή αμνηστία

Αγαπητοί bloggers,


μια βδομάδα αφού σας ζητήσαμε να μας παραχωρήσετε το χώρο των blog σας, σας ξαναγράφουμε (σε όσους έχουμε στοιχεία επικοινωνίας τουλάχιστον) για να σας ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όχι μόνο γιατί η ανταπόκρισή σας ήταν θερμή αλλά κυρίως γιατί τα σχόλια που μας στείλατε ήταν εμψυχωτικά και γεμάτα ενθουσιασμό για τη συγκεκριμένη δράση αλλά και γενικότερα για το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας.


Χαιρόμαστε γιατί ακόμα κι εκείνοι που έχουν αντίλογο σχετικά με τη δράση και τους στόχους της οργάνωσης, πήραν μέρος στην πρωτοβουλία, κατανοώντας ότι η πράξη τους είχε σκοπό να ωφελήσει όχι τη Διεθνή Αμνηστία καθ’ αυτή αλλά κυρίως τους ανθρώπους που βρίσκονται στη φυλακή για λόγους ελευθερίας της έκφρασης και συνείδησης.


Προσπαθώντας να κάνουμε μια αξιολόγηση της συγκεκριμένης μέρας, εμείς καταγράψαμε περίπου 150 blogs που είχαν φιλοξενήσει το κείμενο της Διεθνούς Αμνηστίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας, ενώ στο δρώμενο που στήσαμε στον πεζόδρομο της Κοραή μιλήσαμε σε περίπου 300 άτομα και δώσαμε ενημερωτικά φυλλάδια για το θέμα σε περισσότερα από 600.


Επίσης, στη Θεσσαλονίκη έγινε συζήτηση με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διαδίκτυο» στη Νομική Σχολή.


Το πιο σημαντικό όφελος όμως από αυτές τις δράσεις είναι ότι εμείς οι ίδιοι ενημερωνόμαστε και κινητοποιούμαστε σε μια ενεργή στάση, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να στείλουμε ένα γράμμα συμπαράστασης ή να μιλήσουμε για ένα θέμα με τους φίλους μας. Τα πράγματα δε συμβαίνουν από μόνα τους. Εμείς τα προκαλούμε ή τα σταματάμε. Όλοι μαζί είναι ακόμα πιο εύκολο. Η Διεθνής Αμνηστία από έρευνες που έκανε, διαπίστωσε ότι από τις 320 επείγουσες υποθέσεις που ασχολήθηκε το 2006, θετικό αποτέλεσμα είχαν περίπου οι 32, δηλαδή 1/10, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες είχαν αρνητικό αποτέλεσμα, απλά χρειάζονται περισσότερες φωνές για να αλλάξουν κι αυτές.


Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα της καταστολής στο διαδίκτυο, η εκστρατεία irrepressible ανανεώνεται αυτές τις μέρες και ξεκινώντας στις 6 Ιουνίου θα γίνει συζήτηση με θέμα «Some People Think the Internet is a Bad Thing» μέσω webcast στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των wikipedia, boingboing.net, Guardian, Citizen Lab, Network New Media, Citizen Media, καθώς και κάποια από τα θύματα καταστολής στο διαδίκτυο.

Εκεί θα μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας, να θέσετε τυχόν απορίες, να γνωστοποιήσετε περιπτώσεις λογοκρισίας που γνωρίζετε, να μάθετε πως λειτουργεί η καταστολή, ποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτήν και τί μπορεί να κάνει καθένας μας για να βοηθήσει. http://irrepressible.info

Για οποιαδήποτε ιδέα έχετε ή σχόλιο, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο activism@amnesty.org.gr ή στο τηλέφωνο 2103600628.

5 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Για την λογοκρισια στη συγχρονη μορφη της στα Ελληνικα και Διεθνη ΜΜΕ δεν μιλησε κανενας.Γιατι;;;

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

...και λοιιπόν;

Ξεκίνα εσύ μια καμπάνια τώρα!!!!

(το να το κάνω εγώ τώρα δεν θα έχει απήχηση... εσένα θα σε ακολουθήσοουν 100 εμένα 5-6...)

Πάμεεεε!!!

Ανώνυμος είπε...

ωραία που έχεις comment moderation γιατί έτσι κι αλλιώς άσχετο σχόλιο θα έγραφα

πριν πολύ, πολύ καιρό, σχολιάζοντας ενα post μου (http://tr0l.blogspot.com/2005/10/blog-post.html)
μου είχες πει για την επαρχία, μείνε :)
το blog το είχα αρχίσει λίγο πολύ για να γράφω αυτά που μου ήταν καινούρια και ενοχλητικά στην ελληνική επαρχία

λίγα χρόνια μετά εδώ είμαι
μακριά απο μεγάλη, ελληνική πόλη
και ναι έτσι καλύτερα :)

θα επανέλθω, ένα μικρό σχόλιο, αλλά μάλλον είναι περίοδος απολογισμού γενικώς και είπα να το γράψω

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

:)
χαίρομαι
Καλώς ήλθες κι από εδώ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα των καταδιώξεων και της διαδικτυακής λογοκρισίας δε λύνεται από το σπίτι και την οθόνη (για να μη βάλω καναπέ και φανώ αγενής). Είμαι πολύ απαισιόδοξος. Ούτε ακόμα λύνεται με διαλέξεις. Θέλει ισχυρές κινητοποιήσεις σε πρεσβείες και ψηφίσματα κρατικών και δημοτικών αρχών. Έτσι, ίσως καταλάβει ο κόσμος ότι κάτι μεγάλο τρέχει, ότι επανέρχεται το 1984.